Vilse kan bli mysigt

I samband med trail-lopp har jag en liten dold önskan om att få hamna vilse. Att få slå läger mitt i naturen. Bygga vindskydd, göra upp eld och äta det som skogen har att erbjuda. Titta på djur i dess rätta element, och få fortsätta strapatsen när dagen börjar gry om man för första gången är helt säker på vädersträcket. Solen kan ju inte ha fel. Helt på egen hand och ovetande om slutmål.

Nej!

Det är inte alls så jag vill ha det.

Därför fortsätter jag förberedelserna.

– Prepp med skavsårsplåster. Fötterna och speciellt tårna är relativt oförstörda ännu så länge, men de reagerar alltid på något vis. Skavsår ska inte sinka mig.

– Tar de sista doserna av ingefära-citron-honung. Snart blir det i outspädd form istället för i te för att slippa bli så full på vätska. Denna gång ska inget halsont få bråka med mig. Coldzyme är för övrigt en helt suverän grej. Från att igår haft ett konstaterat halsont, till idag lite nysningar och enbart en tjock-känsla. Imorgon är det borta. Möjligen sinkar jag mig själv med flit och tar det väldigt lugnt, men ut i skogen ska jag.

20150417_130157Skorna är snygga i bild, men osprungna och kommer inte att följa med, men de är sugna!

– Kläder: Färgglatt. Av två anledningar.
(1) Inget vildsvin ska få komma nära mig. Säg nu inte att de är färgblinda.
(2) Färgglatt är så mycket lättare att upptäcka både ovanifrån från spaningshelikoptern, och från skallgångskedjans grodperspektiv, när jag råkat hitta nya vägar. Reflexväst på?

Tar jag ut vilsesvängarna för mycket nu?

Apropå kläder har jag slängt en blick på Newlines nya och jättefina kollektion och vill ha allt, men är osäker på om den passar mig ute i terrängen. Kollektionen går ju helt emot min klädfilosofi ovan, med sina jordnära kamouflerande färger. Kommer jag synas bland träd och buskar? Nåväl, i storstan gör det mig inget om jag smälter in lite mer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.