Vettig chokladkaka till helgfikat

En glutenfri, laktos- och mjölkfri, sockerfri, ekologisk, tillsatsfri och mycket god chokladkaka. Vettig och faktiskt nyttig! Kokosoljan och mandelmjölet innehåller nyttiga fetter. Kokossockret är ett mycket bättre alternativ än vanligt strösocker och innehåller flera näringsämnen. En bra kakao har hälsofördelar på många sätt genom innehållet av antioxidanter som skyddar oss mot sjukdomar. Baka, ät och njut!

IMG_2293

8 bitar chokladkaka

75 gram kokosolja
2 dl kokossocker
2 msk agavesirap
2 ägg
1/2 tsk vaniljpulver
4,5 msk kakaopulver
1,5 dl mandelmjöl
ev en liten nypa salt.

Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en form, med avtagbar kant, med kokosolja eller rapsolja. Bröa med mandelmjöl eller kokos.

Blanda alla ingredienserna och häll i formen. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Låt svalna och servera med frukt och bär till. Eller kanske en klick raw vaniljglass!


Energi & Näring

En bit kaka ger dig 265 kcal.

Energiinnehåll i en bit kaka
Protein            5 g
Fett                17 g
Kolhydrater 27 g

En bit kaka är rik på bland annat:
E-vitamin

 

2 Comments

    • Sarah

      Kul att du gillar den! Ja, temperaturen kan variera beroende på ugn har jag märkt. En anledning att få baka den flera gångar så man vet tiden i sin egen ugn. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *