Veckofinal med fighting spirit

Söndagen har satt punkt för veckan. En vecka som har varit helt fantastiskt bra med massa glädje, högt tempo men väldigt behaglig på många sätt och vis. Finalen blev veckans bästa tror jag banne mig.  Ett lite längre myspass för våra deltagare i Runacademy-gruppen. Ett frivilligt pass, men många trotsade regnet och gav sig iväg vid tiosnåret. Inte nog med att de tog steget utanför dörren, många siktade även mot nya personliga distansmål. Tre distanser och grupper fanns att välja på – 10 km, 15 km och 20 km och Malmö har väldigt bra omgivningar för myspass!

20150426_100424

Jag hakade på 10 km-gruppen, med mål att hålla ett 8 min/km-tempo. Två ledare och tre deltagare varav två aldrig har sprungit en mil. Oavsett vilken distansgräns man ska bräcka så är det en utmaning som heter duga att ge sig ut i det okända, kliva över sina gränser och uppleva något helt nytt. Väldigt modigt.

Jag fick äran att peppa K under sin runda. Vi varierade mellan promenad och löpning men målet var hela tiden att ta sig runt hela 10 km-rundan, och visst gick det. Vi jobbade med andning och mentala övningar. Att variera löpning och promenad är bra för att avleda tankarna på att tiden och sträckan känns olidlig. Man får möjlighet att hämta andan och fokusera på att springa så behagligt som möjligt hela vägen. Att ta sig fram till en viss punkt innan man börjar promenera är en annan avledning. Allt funkade! Hon gjorde det! Dessutom med ett stadigt 8 min/kilometer-tempo! Hon är stolt! Jag är stolt! Det är det här som är det roliga med att hjälpa till med löpning – att se någon utvecklas, kämpa och bräcka. Eufori!

20150426_094146Den där gröna färgen på träden precis när knopparna har spruckit – vacker.

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.