Vattentornetrundan

Två inplanerade löprundor denna helg. Trapporna och skogen. Jag och barnen är på besök i Blekinge och jag tar som vanligt löpchanser när barnvakt finnes. 

Trapporna bär upp till vattentornet. Längst där uppe är ett lite creepy place där någons konstnärsdrömmar har fått samlas långt över stadens hustak så ingen ska se dem, och ingen ska skrämmas. En vad som ser ut som en hemmasnidad 5 meter lång drake i alla färger tittar ut över staden, och uppe i vattentornet står en häst. Den byter plats ibland. Hamnar upp och ner, står med två ben över kanten, får sällskap. Ingen aning vad som händer här näst. Någon har dessutom suttit där och druckit CocaCola och käkat pepparkaksdeg spådde jag i skräpet. Men absolut, utsikten är fantastisk!

Vägen upp är ca 60 meter trappsteg i olika ansatser. Alldeles för korta trappsteg emellanåt, väldigt oregelbundna och man vet inte om man ska ta ett eller två steg i taget. Vissa steg är alldeles för höga att benen kroknar. Säsongen till ära är trappstegen täckta i hala löv. Mer farligt att ta sig ner än upp faktiskt. 

Koncentrationen måste vara riktigt slipad för att inte snubbla och när man tror att man är uppe svänger det och det är två trappor kvar. Mjölksyran sprutar mer och mer för varje uppförsspring och nerförfärderna tar längre och längre tid. 

Det är de här udda springplatserna som kryddar till det och höjer motivationen några kliv. Jag försöker ta de chanser som ges. Det här var ett passa-på-pass tills apoteket öppnade. Ett snabbt ärende in och sen vägen hem via skogen och Trollsjön bara för att få en försmak av morgondagens tilltänkta pass. Må solguden vara med mig även imorgon! Få blir det skogsslingan med fart gånger 2, 3, 4, 5 eller vad som galler mig in. Passa på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.