Värme – vi fick vad vi önskade

Det är varmt. Riktigt varmt. Det är precis som att ”någon” har hört rätt så många människor gnälla över sommaren och vädret som varit, och ger igen upphöjt till tusen. Slänger värme på oss för att vi ska bli tysta. Nu blir det så klart gnäll för det lite här och där och aldrig kan alla vara nöjda samtidigt, men så är det ju. Nästa vecka ska det bli svalare om någon nu önskar.

Jag tycker faktiskt att det är rätt ok i värmen. Det finns skugga här och var. Den är bara att söka upp. Jag kan njuta av att ligga i det stekheta och värma mig ordentligt, för det är ju faktiskt det jag har önskat de där ruskiga dagarna i juni när det var lika varmt som på julafton. Jag har längtat efter att få känna solen värma. När jag är nöjd med solen hittar jag på något annat, och när det blir riktigt hett så kan till och med jag längta efter bad. Den där tiden då jag kunde ligga och pressa i timmar är förbi. Rastlöshet, barn och vördnad om min hud ger möjlighet till andra aktiviteter när solen gassar. Kanske det bästa av allt – när det blir kväll är luften fortfarande varm.

Jag är tacksam att jag kan anpassa mig till väder och värme. Att jag kan göra väldigt mycket för att anpassa mig och må bra. Jag är tacksam att min kropp och hälsa är fantastiskt bra att jag funkar i alla väder. Det är inte alla som har det så. Jag kan förflytta mig, aktivera mig

Och jag kan bada.

Vi befinner oss just nu i Blekinge och här är det närmre 30 grader. Här har vi möjlighet att dra till skogs, att steka i hettan eller dra oss inomhus där det är svalt utan AC. Är det dessutom så här riktigt hett ute så kvittar det hur kallt det är i vattnet om det är svalka jag är ute efter. Om det så är bara för en kort kort stund. Badkrukan i mig är tillfälligt nergrävd. Ikväll blev det ett kvällsdopp i den spegelblanka skärgården. Ord som ”kallt” och ”frysa” gick liksom inte ens att tänka på. Det fanns liksom inget att gnälla över. Inget överhuvudtaget. Badnjutning, nedkylning och nollställning.

20150704_211050”Ut ur poolen barn! Mamma ska göra djupdyk!”

 

Vi får se hur det blir när jag kommer tillbaks till blåsiga kusten i Malmö. Kan hända att jag nöjer mig med en kalldusch.

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.