Utvecklad och upplyft till löpcoach

Två riktigt inspirerande dagar i Stockholm med PT School och Urban tribes och tiden har flugit iväg. En första dag med teori. 7 timmar i skolbänken där vi pratade energisystem, träningskapacitet och ansträngningsgrader. Vi har gått igenom syftet med ett löppass och hur en löpgrupp ska hanteras. Och mycket mer. Jag känner mig med på banan. Andra dagen har varit uteslutande praktisk. Ett strålande väder och ett färgglatt gäng. Först i Humlegården och sen på S:t Johannes kyrkogård (ja, löpskolning kan utövas var som helst) för att avsluta dagen i en gympasal. Vi har gått igenom bland annat löpteknik, löpskolning och löpstyrka. Eller rättare sagt hur man lär ut det och coachar gruppen. 20140425_130758 20140425_154806 Jag är väldigt glad att jag har gått igenom allt det som tidigare deltagare i löpkurs och själv lärt mig the hard way. Det tillför en hel del till min roll som löpcoach att själv ha varit eleven en gång. Nu kan jag sätta mig på den stolen igen för att förstå hur andra upplever löpningen. Det är utvecklande att få lära sig nytt och samtidigt är det utvecklande att få höra sånt som man redan känner igen. Man kan reflektera på nya sätt och öka sin nyfikenhet. Det har varit så härligt att sitta och lyssna på sådant som man har ett starkt intresse för och det ger en kick att få umgås med andra människor med samma intressen. Det är inspirerande att bara vistas i en sådan miljö. Alla har olika bakgrund, olika erfarenhet. Gemensamt har vi att alla vill inspirera till löpning. Det är lätt att lära känna människorna. Vi har mycket att prata om. Alla är glada och nyfikna. Vi delar erfarenheter med varandra. Alla arbetar med olika saker, i olika miljöer med olika typer av människor, men alla är där för att få veta mer om hur vi kan få andra att gilla löpning.

20140425_135150

Jag har fått ny energi i massor och känner mig redo att leda löpgrupper. Ny kunskap och nya idéer blir som färdkost på kommande resa. Nu har jag 4 timmar på mig att gotta mig i kursmaterialet. Kanske skulle hoppas på en försening så jag får riktigt gott om tid denna fredagkväll!

20140425_082001Började dagen med att ta min packning och knalla upp till Observatorielunden och ta ett kik på utsikten. Träden var i vägen, men det var ingen dålig utsikt det heller.

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.