Upp-och-ner-funderingar

Ligger upp och ner och avlastar ryggen. Vilar benen. Lyssnar på den första höststormen iförd raggsockar och suktar efter te. In the höst-mood liksom. Jag passar på att vända upp och ner lite till. På tillvaron, på beslut, på tankar.

20140922_195749

Vad hade hänt om jag inte hade sprungit en massa? Hade jag behövt ligga här då? Hade ryggen och benen klarat sig bättre? Jag hade gjort något annat istället. Fortfarande något fysiskt och aktivt. Kroppen hade tagit stryk på annat vis förmodligen, för det är inte löpningen som är hela boven. Hade jag blivit en soffpotatis hade kroppen tagit stryk av det med. Det är snarare återhämtningen och vilan i rätt mängd som är problemet. Fokusera träningen på rätt saker och till rätt ställe, och bädda för att vilan inte blir av på grund av skada. Jag måste hitta min gräns och mitt fokus.

Hur hade det varit om jag nu i höst gått tillbaks till mitt gamla jobb? Jobbet som jag sa upp mig från i våras. Hur länge hade jag kunnat gå och ha småångest för att jag inte inte trivdes? Jobbat vidare trots att jag inte inspireras och motiveras längre. Jag hade förlorat en väldig massa som jag har funnit glädje i det senaste halvåret. Varför tog jag inte beslutet tidigare? Nu kan jag se andra glädjas, inspireras och motiveras av träning. Det inspirerar mig. Jag engagerar mig för att hjälpa andra att nå mål och få resultat av sina prestationer, och att må lite bättre. Jag behöver nu inte ta en semesterdag för att springa i dagsljus, och jag bestämmer mig för att bara ha roligt på jobbet. Jag har inte ryggvärk av ett 8 h kontorsjobb. Ångrar mig inte en sekund. Jag har hittat var jag själv vill utvecklas.

Och om jag inte hade bott där jag bor? Jag blev lite påmind om vad som komma skall framöver, när hösten visade sin typiska sida idag. Hade vi inte bott här vid kusten så hade jag inte haft problem med att få upp porten i stormvinden. Jag hade förmodligen sett till att få uppleva skogen lite oftare och lite mer. Förmodligen hade vi också haft någon kvadratmeter till var (att lägga saker på). Men det är ändå behändigt att bo där jag bor, mitt i blåshålet, och skogen kan man köra till. Trångt men funktionellt. Det blåser inte alltid i blåshålet.

Om jag nu INTE vände upp och ner? Då hade jag inte behövt älta och fundera på det jag inte har, inte upplevt, inte vet. Då hade jag fokuserat på där jag befinner mig just nu. Levt i nuet. Inte ångrat det som är förbi. Inte hoppats på det som jag inte vet om det kommer inträffa. Se till att här och nu får ta plats och sen se vad som händer och ta det som det kommer. Där ska jag utvecklas. Målsättning.

Men planer, drömmar och mål måste få ha sin plats. Då måste jag ta ett steg ut från nuet. Så – titta bakåt och lära mig av det som varit. Planera och sikta framåt och göra det bra från om med nu.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.