Ugnsbakad torsk med fläsk och färskpotatis

Fiskelycka! Finns det något mer lockande än färsk fisk? Det här är en lätt fiskrätt men som kräver lite snabba men enkla förberedelser. Fisken rimmas i en timme i förväg för att få en mjäll konsistens och för mer smak. Det är värt den timmens väntan.

IMG_5158

Till 4 personer

600 g färsk torskfilé
6 dl vatten
20 g salt
20 små färskpotatisar
20 g kallrökt fläsk
1 gul lök
50 g smör att bryna
smör till stekning

1. Rimma fiskfilén i saltat vatten (20 g salt i 6 dl vatten). Låt stå i 1 timme.
2. Sätt ugnen på 125 grader.
3. Dela fisken i portionsbitar och placera i en ugnsfast form. Ugnsbaka fisken tills den har en innertemperatur på 55 grader (20-30 minuter).
4. Koka samtidigt färskpotatisen i saltat vatten.
5. Skiva fläsket tunt och hacka löken. Fräs i smör tillsammans med den kokta potatisen.
6. Bryn 50 g smör i en kastrull tills det få en gyllenbrun färg.
7. Lägg upp fisk och potatis på tallrik och häll över det brynta smöret. Strö över kryddgrönt.
8. Servera med färska grönsaker som tomat,  gurka och spenat.


Energi & näring

En portion ger dig 401 kcal.
Energifördelning i en portion
Protein             32 g
Fett                   16 g
Kolhydrater    32 g

 

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *