Udda siffror

Jo visst, jag började min akademiska bana med företagsekonomiexamen men insåg under tiden att det inte är siffrorna som är så värst spännande och övergick till bokstäver, ord och dess innebörd. Marknadsföring och kommunikation passade mig bättre. Men efter 16 år inom akademin och en doktorandkurs i statistik som aldrig föll på plats så skolade jag om mig och blev personlig tränare istället. Helt andra värden att ta hand och siffror fick en annan betydelse.

Jag har koll på siffrorna 2, 4, 6, 8 osv jämna tal upp till 20. Be mig inte gör 5 eller 7 repetitioner av en övning. 1 kan funka. Då snackar vi maxlyft och PB. Tävling är en annan femma. Udda tal går helt enkelt inte ihop för mig!

Jag har koll på hastigheter och minuter per kilometer. Tal som slutar på 0 och 5 funkar här. Antal intervaller vill jag också helst kunna bocka av ett jämnt antal. Men det finns undantag. Står det i mitt eget löpprogram att jag ska springa 3-5 eller 4-5 intervaller så finns det bara ett alternativ. Står det 3 TILL 5 så är det 5 som gäller. Inte 4. Inte 3. Punkt slut. Efter 3 kan det kännas som att det räcker men det SKA finnas 2 till så är det bara. 

Jag misstänker att fler lever så? Och jag misstänker att den som skriver ner 3-5 i ett program är fullt medveten om att det där tecknet mellan siffrorna ska locka fram jävlaranamma och tron på sig själv. Ja, åtminstone funkar jag så som PT…

Backintervallpass idag med grymt sällskap. 5 st 40sekundersintervaller, 5 st 3 minutersintervaller med uppförslöp 1:40, 1:20 utförslöp, 5 st 30sekundersintervall. Väldigt få jämna siffror. Sista passet  för denna vecka och löpning blir det först igen på torsdag när barnen överlämnas igen.

One Comment

  1. Känner igen mig i inställningen. Det som står i träningsprogram tolkar jag alltid som ett minimum…som absolut INTE får underskridas. T.o.m oavsett om det avser kvalitetspass eller inte. Dvs 10km distans, då duger det inte om klockan säger 9.92 när man kommer tillbaka hem. Då blir det en vända på gatan fram och tillbaka för att landa på 10plus…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *