tyckomdig 1 år och vilken resa!

Min mamma har hittat på ett företag som heter tyckomdig”, svarade sonen när en av pedagogerna på förskolan ställde frågan ”Vad jobbar din mamma med?”.

Visst var det rätt?”, frågade sonen mig.

Japp!”

tyckomdig fyller dessutom 1 år. Det måste firas.

Foto 2014-10-14 14 21 46Siktet högt och långt fram.

Nu har det gått ett helt år sedan jag bestämde mig för att säga upp mig från min anställning för att satsa på något mer energigivande, motiverande och inspirerande. Att få göra något som jag mår bra av, något som inte bara görs för pengars skull, utan ger andra värden och en hel massa glädje. (Det är så viktigt!!)

Efter att i ett tiotal år undervisat i, studerat och forskat på marknadsföring, kommunikation, service management och varumärkesarbete (jag fick till och med ihop en avhandling inom varumärkesarbete) så fick jag äntligen chans att praktisera detta i det som är mitt eget. Göra saker utifrån mina egna värden och värderingar. Hitta min egen målgrupp att kommunicera med på mitt sätt. Skapa goda relationer och vårda dem väl. Knyta kontakter och skapa nätverk. Idag drivs jag av hjärta och magkänsla snarare än en trygg inkomst. Trygg inkomst kommer så småningom.

Det har varit ett så fantastiskt lärorikt och roligt år, och jag räknar med att det fortsätter så. En otroligt häftig resa som blev så mycket bättre än vad jag vågade tro. Jag känner stolthet över att våga släppa taget från trygghet. Att offra säkerheten har fått mig att växa, utvecklas och bli starkare, och jag har vunnit så mycket mer! Trygghet har bytts ut till en annan form av trygghet – trygghet i mig själv. Säkerhet har bytts ut till en annan form av säkerhet – självsäkerhet. Framför allt har jag nöjet att få jobba med det som ligger mig varmast om hjärtat – hälsa!

Att sedan upptäcka att man faktiskt är någon, att jag blir uppmärksammad och uppskattad. Att jag är efterfrågad och blir tillfrågad. Det ger lön för mödan. Det funkar! Jag funkar! Mitt företag funkar! Jag är lyckligt lottad och det är jag själv som har sett till att dra rätt lott.

IMG_2259

Jag har under året haft möjlighet att landa i mitt eget. Jag har definierat och identifierat mig själv i mängden, hittat min grej och det jag tror på. Jag har utvecklats och funnit vägar för att nå ut till de jag vill nått ut. Min resa är ingen annans. Alla har sin egen resa, och jag tycker alla bör fundera över vad som bör kanta den resa man skulle vilja göra och vilket som är resmålet. Hela den här sidan sammanfattar en rätt stor del av min resa. Följ med på mitt andra år!

 

9 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.