Träningsjulen

Det är inte alls långt till jul. Det kokar av jul och själv börjar jag ifrågasätta julöverdådet som finns överallt. Går vi på rutin? SKA man bara ta till sig och insupa jul? Eller är det så att man faktiskt inte måste åka med i julsvängen?

Choklad äter jag i massor på jobbet (!) och julgodis finns att köpa om jag skulle bli sugen. Köttbullarna äter jag en gång i veckan året om. Personligen känner jag att julen bara är för barnen. Ett par lediga helgdagar och mer tid med kidsen. Det ser jag fram emot.

I år är julen en annan. Det kanske är därför känslan är något avtrubbad. Inte så ledsamt men avslaget. Första julen utan barn och större del av familj. Jo barnen är hos mig på julaftonsmorgon och det kommer bli den allra bästa julaftonsmorgon i mannaminne, men sen firar de hos andra. Däremot får jag finbesök i några dagar, av syster, och hur julen blir vet ingen och bara vi. Enkelt eller all in? Vi vet inte riktigt!

Säkert är att jag inte är den som tar julledigt från träning. Ledigt från träning finns inte om man lever efter devisen minst 30 minuter om dagen 5-7 dagar i veckan. Det händer oavsett vad som ska firas. Det är bara att bevisa för mig själv att det alltid finns en halvtimme att ägna åt mig själv. Äta bör man annars dör man. Tränar gör man bara. Och det är nu allt händer. Christmas Edition av det ena och det andra. Jullöpning, cykling och egenkomponerade kalendrar. Så jag tackar julen för att få göra träningen extra festlig! En bra anledning med jul ändå! Träningen blir liksom själdriven.

Jag har planer för alla dagar fram till och med julafton med utomordentlig och rolig träning i lagom dos. Jag har ingen stress. Jag har inga inköp att göra. Ingen sill som ska läggas in. Inget att packa. Ingenstans jag ska fara iväg för att fira. Jag har egodagar fram till dopparedagen. Det känns jätteskönt!! Fullkomligt avkopplat! Denna julen kan bli överraskande bra!

Hur lägger du upp din din julträning? Gör upp en plan så är det säkert att det blir av. Och vad tusan betyder egentligen julen för dig? Ta en funderare!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.