Tomatig salsiccia-gryta till pastan

Det här är en klar favorit hos hela familjen. En enkel gryta att tillaga. Med få ingredienser får du en smakrikgryta att servera tillsammans med pasta. Färsk salsiccia måste tillagas eftersom det är en rå korv, men man behöver inte äta den som korv ens. Köttet är finmalet och smaksatt och går alldeles utmärkt att använda som bas i en gryta eller pastasås. Snitta upp korven och ta ut köttet.

gryta02

Till 4 portioner behöver du:

250 g färsk salsiccia
8 tomater
1/2 zucchini (ca 150 gr)
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 dl kokta svarta bönor
300 g pasta
olivolja

Gör så här:

1. Skär ett snitt i salsicciakorven och gröp ur och smula köttet.

2. Skär ett kryss i skalet på varje tomat och sänk ner dem i varmt vatten i ett par minuter tills skallet börjar lossna. Ta upp tomaterna och spola dem i kallt vatten och pilla bort skalet.

3. Hacka löken, vitlöken och zucchinin. Fräs grönsakerna i olivolja i en gryta tillsammans med salsiccia-köttet.

4. Hacka tomaterna grovt och lägg ner i grytan och låt puttra under lock i en halvtimme.

5. Koka pastan efter anvisningarna på förpackningen.

6. Medan pastan kokar i kastrull – ta av locket från grytan och låt vätskan reducera.

7. Häll i bönorna i grytan. Salta och peppra efter behag.

8. Lägg upp, garnera med persilja, basilika och riven parmesan. Smaska och njut!


Energi & näring

En portion ger 531 kcal.
Energifördelning för en portion
Protein             25 g
Fett                   17 g
Kolhydrater    67 g
Rätten är rik på bland annat:
Vitamin B1, niacin, C-vitamin, fosfor och zink.

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *