Kanske de allra bästa tipsen för Göteborgsvarvet

Tyvärr kan jag inte starta själv i år. Jag åker inte ens dit för att titta på. Det blir så svårt när man bara vill springa ett av de trevligaste stadsloppen som finns. Säkert 100 sidor och bloggar ger de 10 bästa tipsen inför Göteborgsvarvet. Ni vet – uppladdning, ät lagom, drick ordentligt, kom i tid, gå inte ut för hårt från start, spring inte om du är sjuk, sätt på ett skavsårsplåster m.m. Några är värda att upprepas för en lyckad insats, men här kommer några fler:

1. Dra minst 1 göteborgsvits i startfållan för att lätta upp stämningen innan start. Med ett skratt släpper lite nervositet hos någon annan och det känns bra i din egen mage att få hjälpa till. Kanske ett vits-battle i fållan?

2. Ta bort skygglapparna. Hela loppet är en springande folkfest oavsett om du ska pressa tiden eller bara ta dig runt. Se dig omkring och andas in atmosfären och låt den svepa dig fram. Tänk vad alla som står bredvid och tittar på egentligen missar! När tankarna blir dystra. Släpp dem i närmsta papperskorg och blicka framåt. Högt huvud, ståtlig hållning. Be brave.

3. Hitta en rygg att följa, men vänta tills efter Slottsskogen. Där kommer några som rykts med av farten och gått ut för hårt att trilla bak. Känn dig nöjd med att bli omsprungen. Du tar igen det sen. Din hemliga plan.

4. Längs några av sträckorna sitter det alltid små grupper av människor som har tagit med picknickfilten, lite vin och öl och redan hunnit bli lite överförfriskade. Det hör ni på deras röstläge och hejarop, och av själva grejen att skrika med en ölburk i handen höjd mot himlen. Ni kommer må ungefär på samma sätt morgonen efter, men du har åtminstone en medalj och en fenomenal bedrift bakom dig.

5. Klappa axeln på minst 10 personer som ser ut att ha det kämpigt. Älvsborgsbron är ett bra ställe för det. Du kommer få tillbaks det mot slutet. Good Karma.

6. Om du har motvind på första bron, så vet du att du har medvind på den andra. Är det medvind på första så är det motvind på den andra men den är väldigt mycket kortare. Win win. Skulle det vara sidvind. Hitta någon att springa axel mot axel med. Se till att du är på rätt sida.

7. Tvätta skorna snabbt efter loppet. Pappmuggssörjan på marken i vätskekontrollerna biter sig fast i sulorna och skapar platå. Regn på det – bra eller dåligt?

8. Före och efter loppet – pasta och köttfärssås på IKEA 45 kr.

10393547_10152420025209530_6728111012281533867_n

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.