Tankeslö med ytliga tankar

Det går inte åt mycket tankekraft åt något annat än Stävie Trail just nu och ju närmre desto mer insnöad blir jag. Äta, dricka kaffe, tänka Stävie Trail, springa, sova. Repetera. Jag tänker bättre när jag springer men på förmiddagen idag blev det ett riktigt tankeslött långpass. Blicken rakt fram, raka vägar, vänd och spring hem. Ungefär. Jag brukar kläcka idéer på mina långa pass. Idag var det mest blankt. Behövde komma ut, men behövde samtidigt sitta hemma vid datorn, och gå omkring och plocka ihop allt som ska med som man en gång kom på att man måste ha med, men glömde skriva upp på en post-it-lapp och nu vet man inte vad det var förrän idén tar samma runda i skallen igen.

20150305_113644 20150305_114006

Skärmavbild 2015-03-05 kl. 20.40.26Långa enformiga sträckor. My favorite. Försökte sicksacka på vägen tillbaks, men gav upp.

Solen har dock en riktigt positiv inverkan på mig (och säkert på många fler). Jag blir lugn, nöjd, glad men även långsam och stressfri, och det tillståndet är ju väldigt tacksamt. Bäst att passa på att njuta så länge det går. Innan man tar solen för givet och glömmer bort hur välkommen den är när den har hållit sig borta så länge. Jag ville inte att rundan skulle ta slut. Jag drog ut på sista kilometrarna. Nästan i gångtempo. Ville inte stanna.

20150305_123817 20150305_123915
– Mamma, var är mitt godis från Es kalas i helgen? 

En tanke lyckades tränga sig fram. Inget djup alls. Det handlade om yta. Kläder. Hur kommer det sig att mina preferenser vad gäller träningskläder och vanliga kläder är som raka motsatser? Att jag när jag tränar, kan bära de mest färgstarka plaggen, gärna i flera olika färgskalor och mönster, men samtidigt gärna helst går i grått, svart och dova färger all övrig tid. Jag skulle inte ens få för mig att ta på mig en neonorange top och lila kompressionsstrumpor i neongula skor till ett par smårutiga byxor när jag klär mig för dagen. Samtidigt tycker jag de svarta kläderna på träningsklädesavdelningen känns lite tråkiga och mörka.

Inte heller hade jag satt på mig ett par svarta riktigt åtsittande tights och en tight topp en helt vanlig dag på stan. Kläder som framhäver varenda kurva (eller frånvaro av sådan). Föredrar istället något lite mindre avslöjande och löst åtsittande tröja, men på ett gym och i löpspåret är det inga problem att allt smiter åt. Varför?

Jag lyckas inte analysera mig fram till något svar idag. Kanske nästa vecka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.