Tålamodsprövning med yoga i parken

Sommaren är inte fulländad förrän jag får yoga utomhus, så igår var det dags att ta med sig mattan ut. Yoga i Pildammsparken med Sara. Jag har lätt för att stelna till av olika anledningar. Yoga är super för att göra kroppen lite mer bekväm, ge den välbehövlig avkoppling och för att ge sinnena ro. Jag använder yoga för att förebygga, för att mjuka upp och för att samla mig. Yoga får andra dimensioner utomhus på sommaren. Solen värmer och hade man inte sökt skugga så hade det blivit Very Hot Yoga.

Inomhus är det tyst. Utomhus finns mängder av ljud från människor, trafik, träd och djur, men ändå känns det fridfullt och ljuden stör inte. Det är fantastiskt att ligga och stirra upp i träd och himmel och upprepa mantrat Ta det lugnt.

20140710_190023

Ytterligare en dimension och utmaning är insekterna. De finns inte inomhus. De kittlar. Ligga ner, blunda, andas, händerna upptagna med att hålla om knäna. Fokus på att inte behöva klia mig. Myrorna trampar runt min matta och bara väntar. Flugorna flyger i cirklar ovanför min näsa. Insekterna står i givakt och väntar på att jag ska slappna av innan de börjar trampa nerifrån mina tår med mina öron som mål. Jag sneglar lite på armen för att vifta bort flugan, och det finns ingen där. Aha, tålamodsprövning! Jag fattar!

Insekter – Jag: 1-0

Revansch på måndag.

20140710_190307

Jordens äckligaste matta som varit med om mycket utomhus. Blivit fuktig, ihoprullad och luktar surt. Det var alltså jag som luktade.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.