Tålamod

När jag skriver in ”tyckomdig” i mobilen blir ordförslaget alltid ”tålmodig”. En symbol redo att tolkas. Jag fattar hinten och förstår att jag ska ha Tålamod. Allt kan inte hända på en gång. Siktet är inställt på flera mål, men målen ligger längre fram och jag ska hinna lära mig något längs vägen. Viktigast är att jag tror på det jag gör. Det är min tolkning av budskapet. Att nå mål kräver en ansträngning och det kräver tålamod.

Att vara tålmodig betyder att man kan hantera stress utan sammanbrott. Att ha tålamod innebär att man kan stå ut med att vänta och att man kan hantera svårigheter utan att brytas ner. Att skaffa sig färdigheter för att kunna hantera stress och motgångar är värdefullt och inte minst användbart. Att inte galoppera iväg för snabbt vid medgång kan också vara sunt.

Antingen skulle det här inlägget handla om tålamod, eller om att se symboler. Hur det än blir så kommer det längs vägen mot målen att finnas tecken, vägvisare och hintar. Vägval ska göras och vad som än händer är jag säker på att allt händer av en anledning. Alla medgångar och motgångar har en mening, oavsett vad man tycker om det. Alla händelser som inträffar, alla människor man möter, alla ord man hör bär på budskap. Tiden kommer för allt som är planerat för en. Var jag än hamnar någonstans så var det meningen att det skulle bli så och att jag ska lära mig något. Därmed har jag uppgiften klar för mig. Tro på mig själv och det jag gör. Stressa inte. Reflektera kring det som händer och finns runt omkring. Jag måste bara ha tålamod och vänta på tecken och lägga pusslet.

CAM00337Ha tålamod! En dag är jag redo och kan sträcka upp benen. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.