Taggad och nyfiken

Möttes i veckan av en väldig icke-lust till att springa ett enkelt distanspass. Vad som skulle bli en 40 min lugn stund morgonlöpning blev inte av. Efter 5 minuter var det så tråkigt att jag gav upp. Jag kunde inte ens motivera mig till att bita ihop. Så vill jag inte att min träning ska kännas och jag hade ingen lust och hittade ingen mening med att fullfölja det som kändes trist och tråkig. Promenerade ungefär samma distans och blev ju glad och nöjd med det. Mer fisk luft och mer regn på hjässan.

Jag har blivit mer kräsen. Jag har inte tålamod att lägga tid på tråkig träning som jag tycker känns meningslös. Att det känns skönt efteråt gills inte. Det ska vara tillfredsställande under tiden, även om muskler och lungor skriker.

Jag vill vara effektiv och tycka att varje sekund är kul. Jag tror det är någon slags kompensation för att årstiden känns lite nedstämd och mörk. Jag säger inte att ett lugnt löppass är meningslöst och opassande, men just då och där var det utan mening. Motivationen måste vara på topp. Därför gör jag vad som känns kul.

Träningsveckan blev ändå ungefär som jag planerade, bortsett från löppass som blev till en enkel promenad. Imponerad av mig själv eftersom det ofta blir ändringar i planen. Tre styrkepass i gymmet, ett intervallpass ute och ett pass vattenlöpning med intervaller. Fem bra, stärkande, meningsfulla och roliga pass.

20151102_092442

Hösten (eller vintern?) och uppbyggnadsträningsperioden är alltså här. Förändrade krav på träning utan lopp och distanser. Tid för en hel del expriment och möjlighet att utforska vad kroppen behöver mer av och klarar av. Stor nyfikenhet på annat än att springa. Det är en dröm att ha gymmet som arbetsplats.

Mot våren och en stark, hållbar kropp som satsar mot nya mål. Taggad, motiverad och nyfiken med träningsglädje som drivkraft. Hakar du på?

One Comment

  1. Jag gillar konceptet uppbyggnadsperiod. Det känns kravlöst och viktigt på samma gång. Det gör liksom inget om man inte är snabb eller springer långt under vintern, man har ändå en skön känsla av att alla pass är jättebra precis som de är och att de bildar en bra bas som man sen kan bygga vidare på till våren.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.