Svettas glädjetårar 

Varje enskilt möte med mina PT-kunder är unikt och efter varje pass tar jag något med mig till min erfarenhetsbank. Jag tar med mig tankar och funderingar men också tydliga bevis svart på vitt vad träning faktiskt gör för en. 

Idag var det självklart för mig att mitt jobb inte bara handlar om träning. Det är inte självklart att ett pass ens består av träning. Ibland krävs varken träningskläder eller vattenflaska. Ibland är det bara ett samtal mellan fyra ögon, men anledning till mötet är ofta att träning på något sätt är centralt för att kunden ska må bra.

Träning är centralt för att kroppen ska fungera och hålla oss friska från det som vi i stor utsträckning kan påverka. För att hålla vikten, gå ner i vikt och gå upp i vikt. För att hindra smärta, lindra smärta och även att lära sig ta i och hantera smärta – på ett positivt vis. All träning är inte behaglig. Träning är viktigt för nervfunktion, ledernas och skelettets hållbarhet, muskelaktivitet, hjärtats och lungors funktion och kapacitet och för att hålla kroppen rörlig. 

Träning är också viktigt av en annan anledning. Att aktivera sig kan frigöra kroppen från stressymptom, oro, ilska, rastlöshet, ledsamhet, ångest och mycket mycket mer. Med andra ord – träningsstunden är toppen för att kunna hantera livets andra stunder. För egen del skriver jag under på det och highlightar med färgglada pennor! Förra inlägget vittnar om det.

Idag har jag sett tårar och ilska, och i nästa stund glädje och skratt. Idag blev det extra tydligt att träning för vissa måste finnas i livet för att kunna vara sig själv, kunna landa i tillvaron och finna lugn och ro. Träningsstunden blir ett tillfälle att omvandla negativ energi till positiv energi. Putta undan bekymmer och få en stund som bara handlar om en själv. Viktigaste är att du mår bra. Du vet – rädda dig själv före du kan rädda andra.

Ibland händer det att man trillar ur träningsbubblan och glider längre och längre bort. Man tappar motivationen, orken, fantasin eller vad det nu kan handla om. Det är då man inser träningens betydelse. När det en dag är läge att komma tillbaka kommer man på hur jäkla nice känsla som träning ger är! Känner du igen?

Jag älskar att få vara med om detta och se det ske framför mina ögon! Jag älskar att få hjälpa till att stoppa tillbaks någon i bubblan. Så idag tar jag med mig att svett inte är fett som gråter. Svett är kroppens glädjetårar. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *