Styrkan att välja och välja bort

Att bli starkare, säkrare och tryggare i sig själv gör att valen blir tydligare och det blir också lättare att välja. Det blir lättare att urskilja vad du gör för din egen del och vad du kan hjälpa andra med. För egen del väljer du att göra sådant som DU mår bra av, inte som du har hört att andra mår bra av. Du behöver inte göra som alla andra. Det är inte rätt för dig. Du behöver inte söka bekräftelse för det du åstadkommer. Det kommer bara utifrån och det får dig inte att växa i dig själv.

Du är stark och har styrkan att välja bort det som tar din energi. Människor, platser och situationer. Du kan lätt se vad du bör lägga din egen energi och tid på och du väljer vilka människor du vill ha ”in your face”. De människor som går bakom ryggen, som säger en sak men gör en annan, de som samlar poäng till sig själva. De som testar dig och ditt tålamod. De ger dig ingenting. Jo förresten, de ger dig möjligheten att se och känna dig starkare när du en dag känner att du står emot.

Alla människor du möter påverkar dig på något vis. Och klart är att du möter dem av en anledning. Några är mer ihärdiga än andra och upprepade gånger försöker de förmedla något. Inte nödvändigtvis uttalat från deras sida och inte alltid med deras vetskap. Det är du som väljer att tolka budskap. När du själv är stark dras du till personer som ger dig kraft, och är du stark ger du kraft tillbaka. Du är stark och kan hjälpa andra. Du kan se dem som behöver din hjälp, och kanske kan du också få dem att se ATT de behöver hjälp. Starkaste kraften vinner.

Känner du dig stark och säker har du också lättare att se varför människor, platser och situationer tar din energi och vad DU behöver göra åt det. Varför gör du situationer så jobbiga för dig? ”Varför hamnar jag alltid här?” undrar du säkert ibland. Fundera på situationen och vad den gör med dig. Försök tyda det som händer runt omkring. Vad är det som tar dig dit till händelsen? Vad händer med dig? Kanske du får kraft, kanske du gör upprepade misstag att lära dig av. Kanske dras du till det som egentligen besvärar dig. Situationer och platser som känns jobbiga beror på dig och din uppfattning. Budskapen blir tydligare och du lär dig av dina val. Med din styrka lär du dig också hantera och stå emot! Se det inte som att människor vill dig illa. Det är din tolkning av situationen och du väljer hur du tolkar.

Tidigare sätt att agera har i efterhand kanske inte baserats på de bästa valen, men förhoppningsvis har du nu lärt dig vad som från och med nu är bättre. Tidigare kanske du inte såg något alternativ och valet var bäst just då. Nu har du blivit starkare, och lärt dig sätta gränser. Du har lärt dig säga ifrån. Och kanske blivit mer skarpsynt. Kanske sett igenom det du en gång tog för givet. Du kommer att gå på nitar. Det hör till livet. Men du har också möjligheten att se att du inte gör något fel i det. Du bara lär dig. Lär dig om dig själv och blir starkare. Hur andra beter sig får stå för dem, men du ska ryckas med åt DITT håll.

Bestäm dig. Från och med nu. Att känna dig säker och trygg och att vara stark. Då kommer det också bli så. Var tacksam för att människor bär på budskap. Var tacksam för att du hamnar i situationer som ger dig förståelse och var tacksam för att du befinner dig på platser där du kan vara stark och trygg. Öppna dörren för nya människor, situationer och platser och stäng bakdörren för det som har passerat och inte behöver stanna kvar. Det du har lärt dig kommer alltid att stanna kvar. Alla val är dina.

People-will-hate-you-quote

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.