Stävie Trail – snart i mediabruset

För andra gången blir jag och Anna intervjuade av Sydsvenskans bilaga Hallå och får prata om ett av våra movesome-projekt. Tidigare har vårt sportloppis varit föremål för en artikel, och idag fick vi äntligen prata om Stävie Trail, och även visa en bit av banan under eftermiddagens photo shoot.

Vårt lilla stora terränglopp. Jag tycker det är häftigt att stora mediaaktörer tar sig tid att lyfta små lopp, små projekt, som syftar till att få folk i rörelse och få röra på sig tillammans med andra. Det är inte bara de stora loppen med stora städer i namnen som är attraktiva. Det går att göra något även av lilla Stävie. Det är väldigt roligt att vi kan få chans att visa på det.

Plötsligt går det upp för mig hur coolt det är att ha dragit ihop 600 pers att springa vårt lilla lopp. Platserna sålde slut på mindre än en månad, och eftersläppet med de 200 sista platserna tog slut på mindre än ett dygn. Det är ett häftigt projekt vi har tagit oss an. Brainstormat, planerat, hittat lösningar. Klurat, legat sömnlösa, dragit oss i håret, gått på nitar, tänkt om och vunnit.

Vi har idag haft en produktiv planeringsdag – en movesome-dag. En sådan dag börjar ofta med ett träningspass av något slag och därefter fika eller mat, eller både och. Så även idag, och så borde alla som vill ha det. En löptur i Skrylle, en gofika/lunch och jobb på det för att knyta upp knutar och lösa frågetecken. Vi börjar få ordning och reda på saker och ting efter vad som senaste veckorna känts som ett mindre kaos. Det hände något när vi tog beslutet att göra loppet 200 pers större. Från 400 deltagare till 600. Helt plötsligt klev vi upp en nivå vad gäller planer, tankar, resurser och inte minst service. Projektet var stort från början men har blivit ännu lite större, och vi har skapat det tillsammans.

Det kommer bli ett superlopp i vår lilla dunge den 8 mars, och uppmärksamheten är rolig och den behövs. Små förmågor med stora drömmar kommer bli till något riktigt bra, och jag förutsätter att allting klaffar så småningom! 24 dagar kvar.

20150212_093019Typiskt kul på jobbet!
Tog jag verkligen bara en bild idag?? Jepp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.