Startskott Grön jul 2014

Nu gick startskottet! Föräldraledighet byts ut mot familjeledighet. Alla tillsammans ända fram till början på januari. Det ska vi fira. 

Vi har invigt julen med det första julbordet. En färdigbeställd julkasse från Green Matmarknad för fyra personer. Greens romsill, saffransill, löksill, kallrökt ekologisk lax och köttbullar. Whiskeycheddar, Janssons, ekologisk grönkål och rödkål. Prinskorv, leverkorv, lantkorv, sylta, paté och julskinka från Tolånga gård. Ekologiskt vörtbröd och knäckebröd. Nyåkers pepparkakor och clementiner. Det smakade hemmalagat, färskt och äkta.

Ekologiskt i största möjligaste mån. En perfekt blandning av favoriter och sådant som jag inte annars inte lägger på min tallrik, men här vet jag att det är äkta mat och äkta smaker. Tre vuxna och två barn och det blev lika mycket över som vi smaskat i oss. Gott smockmätt idag, och förmodligen även imorgon.

IMG_3681

10712672_752489328137729_6686038940690814721_oBild lånad från Green Matmarknad.
Ett julbord blir inte riktigt så här snyggt hemma hos mig.

Nu är det bara att njuta av ledig tid och ha lagom många planer. Önskelistan för lediga dagar:

– En tur till Fulltofta för en promenad bland träden
– Ett besök till Legobutiken i Köpenhamn (Det kan vara barnens önskan.)
– Springa i skogar – alla skogar jag kommer åt.
– Till sist en önskan om lite vit jul i allt det gröna. Bara en dag eller två om det skulle gå för sig.

Sjunker ner i soffan med mammas Året Runt-tidning och läser deras ALLRA bästa jultips. Skickar dem vidare. Många fiffiga tips…

  • Knyt rosetter runt glasen om ni är många så håller ni reda på vems glas som är vems.
  • Svårt att öppna sillburken? Vänd den upp och ner ett ögonblick, så blir locket lättare att öppna. (Kommentar: Viktigt är att du vänder burken åt rätt håll igen innan du öppnar den. Det står tyvärr inte i tidningen.)
  • Återanvänd sillburkar till din hemmagjorda sylt. Häll kaffesump i dem för att få bort sillukten först. (Kommentar igen: Kanske kaffesump funkar för att få bort sillukten från dina finkläder när du öppnat sillburken enligt ovan.)
  • Återanvänd julkort. Låt barnen klippa ut figurerna på korten och klistra in dem i en bok och låt barnen hitta på sagor om motiven på korten.

God jul!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.