Sorterar tankar i två påskägg

Jag vårstädar i påsk. Jag sorterar i två sorteringsfack. I ett påskägg sorteras tankar och funderingar där jag inte hittar direkta svar och heller inte har någon riktigt utarbetad plan för hur det ska lösa sig, mer än att det kommer lösa sig. Om det behöver lösa sig. Det sparas tills vidare.

I det andra påskägget ligger gottesakerna. De nyttiga. De som känns spännande och lockande. Energigivarna. Inga direkta svar där heller men det lockar att ta reda på dem. Att utforska, testa och planera för. Det här påskägget är mycket större än det första och det känns som ett skönt upplägg. Det ger ett gott humör och när det blir ett energiöverskott i det stora ägget så räknar jag med att det rinner över till det lilla.

Ambitionen är att hela tiden försöka fylla på i det stora ägget. Ibland kan man behöva ta städhjälp. Jag väljer med omsorg. Jag vill inte ha tjuvar med som stjäl energi. Som tar energi utan att lämna tillbaks. Till sopsorteringen går det som jag inte kan dra någon nytta av. Det som bara tar plats och stör.  Det som bara flyttas runt från ett ställe till ett annat utan att egentligen användas.

I påskstädningen ingår också att putsa fönster. För att kunna se det som finns runt omkring lite tydligare. Få bättre sikt. Lättare kunna notera detaljer och fånga upp tecken. Ögonen får chans att uppmärksamma och kan berätta för övriga sinnen. Kanske får andra lättar att se in också och läsa av och komma med inblickar som hjälper.

Till sist ska det som ska växa få möjlighet att gro. Få det som knoppar att blomma ut. Det krävs energi och näring. Rätt sorts näring. För alla sinnen. Näring som inte förstör och förgör och inte är konstgjord.

Öppnar till slut fönster och dörrar och tar ett djupt andetag med frisk luft. Fyller upp lungorna. Luft som tar bort damm och orenheter. Renar, rensar ut och förnyar. Ger syre till alla tankar, funderingar och reflektioner. Lite mer ordning och reda. Välkomnar säsongen med nya friska andetag.

appeltradVad krävs för att du ska blomma ut?

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.