Söndagskurerar med shots

Kanske världens tråkigaste helg. Måtte det gå över snabbt! Det enda jag har aptit på är frukt och grönsaker, men i drickaform, så det är bara att go wild och hoppas att någon annan erbjuder sig att ta disken.

2 x shots. En till mig som påskyndar mitt tillfrisknande, och en att dela med mig av till den enda i familjen som ännu inte trillat dit.

 

IMG_3242

En orange shot som lindrar och bekämpar flunsa och förkylning. Den fick onekligen blodcirkulationen att komma igång. Om man kan bota en förkylning? Njä, men man kan få den lindrigare. Denna häxblandningen fick mig i alla fall att tänka på något annat. God men stark. Citron och vitlök verkar antiseptiskt. Moroten slemlösande och även bakteriedödande. Ingefäran hämmar inflammationen.

1 tsk agavesirap, en kvarts vitlöksklyfta, ett par centimeter ingefära,
en nypa cayennepeppar, en halv apelsin, en kvarts citron, en morot.

En lila shot som hindrar förkylning att få fäste. Det känns lite exotiskt med jordgubbar i gråaste vintern, men bara faktumet att köpa färska jordgubbar i slutet av november piggar upp. Blåbär och jordgubbar är fullproppade med C-vitamin, antioxidanter och mineraler som boostar immunförsvaret och hjälper kroppen att läka. Rödbeta ger bättre utthållighet och lite ökad ork att hänga med.

ett gäng blåbär, tre jordgubbar, 1 tsk rödbetspulver, en halv apelsin.

Blåbär anses även kunna sänka feber så ett gäng extra blåbär slank ner. Boosty boosty!

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.