Sommarens andra spontanlopp: Pålsjöterrängen

Det låg på hyfsat lagom avstånd, ny miljö samt att jag fick sällskap och hjälp att hitta dit av bästa Elisabeth. Det är alltid roligare när man har någon att dela upplevelsen med. 5 km eller 10 var frågan. Det blev milen med motivet att loppet kan ju inte gå snabbare än tåget dit! Och när jag ändå är där varför inte nyttja skog till max.

Ömsom sol, ömsom regn under hela vistelsen men det gör inget när det handlar om skog och terränglöpning. Regnet var väldigt skönt och det blev faktisk lite för varmt när solen tittade fram på sina sträckor. Leran i de obanade delarna var det inget fel på och bansträckningen var sympatiskt dragen över stockar och gyttjehålor. Några avkopplande återhämtande gruspassager inblandade för att sen snabbt ta sig in i lövhögar och växtligheter igen. Avslut nära stup och hav med några riktiga klättringar, trappassager och lika mycket branter att ta sig ner för. Varvet avslutades med trädtunnel upp mot Pålsjö slott. Det bästa var ju att få köra samma vända en gång till för varv 2!

Mjölksyran sprutade och benen var tunga. Många höga knälyft. Många kraftansträngningar uppför branter. Mycket parera i hal lera både uppåt och neråt. Inte bästa loppdagen med dålig nattsömn och småsliten känsla i kroppen. Men jag ställer inte in och jag kliver inte av för det. 

Jag vet också att en av anledningarna till tuffa känslan är att jag är så oengagerad i min uppvärmning innan lopp. Idag blev det bara några minuters småjogg, några vändor höga knän och rörlighetsövningar. (Jag ville inte missa att hålla koll på 5 km-loppets målgång.) Jag måste lägga mer tid på uppvärmningen. Få med hela paketet – lugnt, snabbt, teknik, koordination, stegring och rörlighet. Det tar jag med mig idag.
10 km för mig tuff terräng på under timmen med +4 minuters marginal. En åttonde plats. Roligt sista varv när vi var några tjejer som verkligen peppade varandra när det var som slitigast och skorna lertyngda. Vi ses säkert nästa år, Pålsjöterrängen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.