Solsken i stormen

Denna tidpunkten på året tycker jag om. Vi närmar oss slutet av augusti. Sommarlov tar slut. Hösttermin börjar. Ordet hösttermin avslöjar att vi snart är mitt i hösten. Det börjar tunnas ut med semesterfirare. Lite lugnare tillvaro i området. Vardagen börjar komma på plats OCH det är fortfarande sommarväder.

Du som är lite känslig mot höst, som tycker det är jobbigt att semestern tar slut, och som på frågan ”Hur har du haft det på semestern?” svarar ”Ja en hel del regn har vi ju fått”. Du som med en suck är tillbaks i vardagen. Dig vill jag hjälpa lite på traven.

Om det är så att du tänker på regn och rusk när frågan om semester och väder dyker upp så är det dags att börja fundera ut guldkornen under dina tre-fyra veckor av ledighet. Samla ihop dem, fortsätt njuta av dem och plocka fram dem när det behövs. Kopiera de tillstånd inom dig som du befinner dig i när du mår så väldigt bra på sommaren, eller annan tidpunkt på året som du favoriserar. Det som ledighet gör med dig. Klistra in de tillståndet inför höstens sinnesstämning. Det kommer bli mörkare och kallare. Oundvikligt. Fantastiskt är att det kan bli helt fantastiskt ändå, om man tillåter det. Hur skulle det vara om alla de övriga 48 veckorna på året blev precis lika glada och trevliga som semesterveckorna? Och hur skulle det vara att se fram emot höst och vinter? Bestäm dig för hur ditt tillstånd i höst ska vara och gör de förändringar som behövs för att du ska befinna dig där.

20150817_195633~2En favoritplats i lä.

Innan hösten börjar storma allt mer – fundera på om du behöver befinna dig mitt i stormen, eller om du kan hitta en lugnare plats någon annanstans. Du kanske bara behöver vända dig om åt ett annat håll. Stormar det ändå grymt mycket – hitta någon som kan lotsa dig fram tills du fixar stormen på egen hand, och tänk på att solen kan skina även om det stormar.

20150817_200134~2Exakt så. Även stora och starka behöver hjälp att hitta rätt kurs.

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *