Solsken i blick

Den här tiden på året är min absoluta favoritsäsong. När våren börjar dra igång på riktigt och man kan ana att det blir lite lite varmare, lite grönare och lite knoppigare för varje dag. Jag törstar efter sol och ljusare kvällar. Jag tar alla chanser jag får att vara, gå, sitta och pausa i solen. Äta, fika, jobba, läsa, slöa. Balkonghörnan på balkongen blir snabbt uppvärmd och vinden håller sig oftast borta därifrån. En liten rofylld oas vid lunchtid så här års när solen inte står allt för högt på himlen.

Balkonghäng i all ära, men vad vore livet utan havet? Ett hav som är lite lätt krusigt, glittrigt och mörkblått slår ju allt annat med hästlängder. Söndagseftermiddagen var en sådan perfekt stund för brygghäng. Färgerna, ljuset, lugnet och livet. Vårvärmen knackar på dörren och alla verkar komma ut ur sina iden. Alla kommer till bryggan för att kolla läget. Alla tittar ut över havet och ler mot solen.

Men det är inte alltid havet ligger spegelblankt och glittrar. Det är snarare rätt sällan till och med. Oftast är havet fullt av liv, men på ett sätt som ändå är lugnande på något vis. Oavsett – havet gör mig alltid nöjd. Är det läge att sitta ner en stund, ta det lugnt och bara andas kvittar det hur havet ser ut. Det finns alltid något att titta på. Det är alltid läge att lägga allt annat bakom sig och titta in i oändligheten.

IMG_6183Här tar jag chansen att njuta av vad jag har. Med något stabilt i ryggen och blicken in i evigheten.

Har du en favoritplats där du kan koppla av?

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.