Sockerbakeriet har bara börjat

Nu kör vi igång det ekologiska julbaket! Det finns ingen hejd på julstöket i år känner jag. Jag vet inte vad som har hänt med mig. Jag övergav alla måsten och bestämde mig för lusten istället.

1. Bamsiga saffranssurdegsbullar

De står i ugnen. Proppade med smör och råsocker. Handknådade. Vi har ingen maskin, men min man gillar utmaningar och träning. Man får lägga dubbel tid på handarbetet, men säkert en bättre ”bli ett med din deg-känsla”.

Klara! IMG_3267

2. Lakritskolan från himmelriket

IMG_3259

Jag utgick från Ernst Kirchsteigers recept, men förenklade det hela genom att blanda ihop alla ingredienser från början. Okej, jag läste inte hela receptet i förväg. Det gick lika bra för det. Dubblade dessutom mängden lakritspulver och då började det smaka något.

I övrigt är det uppbullat med nötter, choklad, nougat och kryddor. Redo att sätta händer och tänder i!

Dags att boka in ett möte med mig kanske…?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.