Skogs- och backpoesi

Det är underbart i skogen just nu. Sommar, grönska, värme och träden rör sig bara lite grann i vinden. Tar man inte chansen att ge sig in i skogen när den är i närheten så kan man gott stanna inne för jämnan. Mål nummer 1: löpning i skog. Mål nummer 2: löpning i backar. Och som av en händelse går de oftast att kombinera! Lätt uppvärmningsjogg till 2,5 km-spåret. Några fina backar på vägen. Bra uppvärmning. Det blev sen två varv i spåret. Nyttjade backarna, tryckte på och höjde tempot.

 20140531_103533

2,5 km-spåret är ett elljusspår. Jag har sprungit vilse en gång i denna skog. Därför håller jag mig till rejält upptrampade stigarna tillika elljusspår. Man kan inte springa fel i ett elljusspår. Det är bara att följa sladden bland träden, eller lyktstolparna. Annars var det här den enda ledtråden:

20140531_103849

Helt plötsligt stod det ett träningsredskap mitt i skogen. Tre chins. Tre fula chins men dock chins, och sen fortsatte jag springa.

20140531_103219

Det härliga avslutet blev i backe. Hittade först en kortare backe att spurta upp för några gånger. Sen finns min favoritbacke i denna skog. Den tar man alltid chansen att få med i en löprunda. Den är 450 meter lång och i den kan man hitta på mycket. Ett kort flackt parti på mitten, sen fortsatt stigning. Hyfsat oplanerad som jag är när det gäller mina löppass så hittar jag mina utmaningarna på plats.

IMG_2144

Jag bestämde mig för någon form av hmm… höjdhopps-intervaller! Jag döpte dem själv. Höjde nivån vart efter jag klarade den. Det är ju inte tal om någon rivning och inte mycket höjdhopp, men jag höjde nivån efter varje intervall genom att förlänga. Fem intervaller. Första började 80 meter från toppen. Sprang upp och joggvila nerför. Förlängde sträckan. Sprang upp. Joggvilade ner. Förlängde ytterligare tre gånger. Snabbt upp, långsamt ner. Skönt flås och härligt sug i benen. Ett kul upplägg för att få ut mycket av en backe. Men nånstans får man säga stopp och nöja sig. Tillbaks en annan gång.

20140531_102755 20140531_103018 Jordgubbar kan man äta året om, men det här får man bara en kort stund per år!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.