Skillmill med flera

Jag funderar lite över hur träningsåret har varit och hur nästa år skulle kunna bli. Främst gällande löpning men löpning handlar också om så mycket annat än att springa så vi kan väl ta ett helhetsgrepp kring träning.

I år har det till stor del handlat om att återförenas med löpningen. 2016 kom av sig på alla håll och löpning blev mest ett sätt att avreagera mig och andas men väl på fötter igen blev 2017 året för loppcomeback om än i liten skala. Det var spontanlopp i Kristianopel med feeling, mörkerloppdebut med pb och tillbaks på Lidingö för ett misslyckat lopp men bra för erfarenhetsbanken.

Det blev många passa-på-pass i skogar i närheten och nivån på uppskattning och självförtroende låg riktigt högt. Jag hittade mig i facket för ”skit i hur andra springer och hur fort det går och hur långt det blir”. Spring för känslans skull och med ett leende på läpparna och pirr i magen. 

Jag har varit nästan skadefri. En trasig fot pga klantighet i början av året men läkte fint och sen dess har det mesta funkat. Mycket tack vare att jag tar hand om mig och vet hur jag löser det när kroppen säger ifrån.

Jag har tagit styrketräningen på större allvar och älskar att känna mig stark. Jag har tagit mig från 0 pull ups till 3-5 med lite skicklighet. Monkey bars som en gång kändes som en hängande omöjlighet var inte så svårt när man fattade grejen. Bålstyrkan har aldrig varit bättre och ryggen mår oftast prima.

Jag känner min kropp så väl att jag borde kunna klara av vad som helst med bra förberedelser och då är det dags att fila på framtiden. Tre mål:

1. Hinderbanelopp. Säger inget mer.

2. Springa mer i grupp. Jag tänkte börja på nyårsdagen.

3. Skillmill. Måste få mer erfarenhet av det roligaste löpbandet. Det kommer till ett gym väldigt nära miginom kort. Funderar på ett att ansluta mig bara The Skillmills skull. Testade för ett par år sedan på en mässa och blev kär. Och nu fanns det mitt framför näsan på resortgymmet på Cypern som jag drog några intervaller på. En träningsvärksmaskin. 

Tre mål. Finns fler. De dyker upp framöver.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *