Ska du springa den långa eller den korta?

Eeeh… den långa. 45 km känns tillräckligt långt. Och förberedelserna har varit brutala! Här ska jag ta revansch för den där gången 2006 när jag hade skidor på fötterna.

20140822_142202

Befinner mig i Orsa som tillhåll under dagarna för uppladdning, lopp och återhämtning. Här har mest regnat. Det har regnat från Malmö via Trollhättan till Dalarna sen i onsdags. Sonen undrade om Vänern var en riktig sjö eller en till översvämning. Så blött är västra Sverige kan jag meddela.

Fredagsförmiddagen bjöd på solsken. Perfekt att det finns en djurpark i Orsa när man har dragit med hela familjen upp. En rovdjurspark, och det kändes som ett perfekt upplägg att besöka den dagen innan Ultravasan 45. Dagen då man ändå bara grämer sig över varför man är här, undrar över vädret, funderar på om man kommer passera mållinjen eller inte. Och om knät ska hålla i backarna.

Orsa Björnpark/Rovdjurspark är Europas till ytan största djurpark och den visade sig gå raka vägen uppför på ett väldigt brant vis till 500 meters höjd, och sen lika mycket nerför förstås. Europas brantaste djurpark. Det brände i benen. Gå baklänges uppför och baklänges nedför. Gå zickzack i nerförsbackarna. Man ska vara snäll mot knäna.

20140822_105625 20140822_105513

Sen mat på det, och mer mat. Inget fika. Bara mat. Nummerlappshämtning och laddat med förnödenheter. Jag älskar hotellet för att de bjuder på frukost mellan kl 5 och 6 lördagmorgon för oss som ska springa den ”korta”, men hinner ju bli hungrig igen innan start kl 8. Så bröd och pålägg till bussresan. Det enda pålägg som inte kräver kylskåp är mjukost. Det kommer inte i närheten av mitt kylskåp hemma, men alternativet är torr-macka. Smaklös mjukost kommer inte på frågan, skinkost ännu värre. Varför jag valde renkött har jag ingen aning om…

 20140822_191124 (1)
Frukust version 2. Bussfrukost.
20140822_191025
Veckans dyraste men energitätaste lunch – två energigels och bar, 120 kr.

Och nu bör jag sova. Funderingarna är många. Ska jag klä mig innan läggdags? Finns det kaffe vid starten? När kommer jag bli omsprungen av 9-milarna som startar 3 h före 45 km längre bort? Kommer knät att hålla?

4 Comments

  1. Mjukost levde jag på i Ursvik! Kanon i samband med långlopp, salt och gott precis som det ska vara när springer långt 🙂

    Och ja, du bör klä dig innan loppet. Ser så tokigt ut annars…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.