Sista passet och pryltest

Idag är en dag då jag bara ska flyta fram. Det är sol och lugnt väder. Inget som stressar och jag har gott om tid till dagens planer. Ett glatt humör som ingen ska få förstöra. Sista förberedelser inför avfärd mot götet. Tvätta och packa. Som vanligt alldeles för mycket med för att slippa välja just nu. Väder avgör valen på lördag.

Sista löppasset idag. Jag ska flyyyta mig igenom ett obestämt antal enminutersintervaller. Det ska kännas så behagligt att jag aldrig vill sluta. Samma känsla i steget som jag vill ha de första 20 kilometrarna på lördag. Kommer inte att hända, men jag kan försöka komma ihåg känslan på lördag, hur fantastiska benen, fötterna och skallen känns när de känns som bäst. Planen var att ha samma skor som på lördag, men mitt mindre kloka jag tog samma skor för gårdagens utomhusträning. De blev rätt blöta och får stå på tork fram till lördag.

Det blir pryltest på passet. Det här MÅSTE vara en bra uppfinning, och säkert många som redan upptäckt det. Mitt armfodral för mobilen har blivit för slappt. Det är inte armens fel. Fodralet har bara använts mycket och blivit otjänligt. Sen en tid tillbaka måste jag alltid hålla armen böjd för att det inte ska halka ner. Bra förvisso att låsa armen vid 90 graders vinkel när jag springer. Så ska den vara. Dessutom är det gamla fodralet anpassat för en mindre telefon. Min är stor som en mindre teve och borde ha en egen ryggsäck. Jag vill ändå ha den med överallt när jag springer själv (utom på lopp då). 1. Jag lyssnar på musik. 2. Jag behöver kunna ringa hem och säga att jag blir sen. 3. Jag måste ha något att göra på bussen om jag behöver ta den hem. 4. Jag vill fotografera. Och så sprang jag på fodralet runt magen i en butik på stan. Beställde den till halva priset på nätet.

 20140514_132543 DSCN0581

Bältet ser lite ut som en trevligare variant av midjeväskan från 90-talet. Det känns bekvämt och sitter tight. Bör inte skumpa. Väger inget och rymmer till och med min mobil. Det är liten från början och går att veckla ut. Jag bör även kunna få in ett busskort. Kanske viktigast – fodralet är vattentätt. The SPI-belt får gratis reklam. Det står nåt om att bältet är till iPhone, men jag kör med större telefoner. Jag är säker på att väskan/fodralet/bältet är lösningen på alla världsliga problem. Testar, utvärderar och kopplar bort hjärnan från det stundande loppet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.