Sätt rutinerna i sommar

20140520_102207
Det blir inget bad idag heller.

Jag vågar sticka ut hakan och påstå att sommaren är här. Jag sitter på bryggan och sätter ihop några pass för kommande tisdagsträningar och löpkurstillfällen. Som löpcoach och instruktör värnar jag om allroundträning, året-runt-träning och träning i alla väder, men det finns ju en förkärlek för sommarmånaderna. Det blir väldigt mycket enklare att träna. Jag tror många tycker så. Det går snabbare att komma ut. Färre lager kläder att klä på.

Framförallt kan det vara enklare att komma igång med träning. För många är kyla, mörker och isande vind ett hinder för träning, men det slipper man bry sig om nu och kan istället bara längta efter att komma ut i värme. Nu kan vi fokusera på att njuta av träning som blir av, för jag tror ingen vill missa solchanserna! Mörker, kyla och snö är just nu inte ett problem. Nu finns det verkligen inga hinder. Det är nu vi ska skapa bra rutinerna och hitta glädjen i att träna, för att ha det med oss i ryggsäcken när mörkret kommer kryper på oss. Då sitter rutinen och vi kan ta oss an höstens och vinterns väderutmaningar. Vädret blir till ett mindre problem för vi vill komma ut för att göra det vi tycker är kul.

Gårdagens löpsedel avslöjade hur man får platt mage till midsommar. Skrotnyheter. Många läser, få lyckas. Vem vänder det sig till?? Har man möjligheten att få platt mage på fyra veckor så har man förmodligen redan en ganska platt mage. Strunta i att vara i form och få magrutor till midsommar. Satsa istället på att sätta en god träningsrutin fram till midsommar. Fira midsommar med ett par nya dojor att springa runt midsommarstången i, och fortsätt sedan att leva med rutinen. Sen kan du bestämma dig för vilken form du vill sätta och uppnå den tack vare din rutin. Att vara i form handlar för mig inte om en kroppsform. De handlar om att hitta ett sätt att må bra och där motion och träning kan vara ett sätt.

Se till att vistas utomhus när solen är framme och ger värme. Visa att träning är roligt och du kommer kunna inspirera andra som passerar och ser på. Så låt målet till midsommar vara att sätta en god rutin, och kanske att inspirera andra till detsamma. Det tar 21 dagar att sätta en rutin. Det är 31 dagar till midsommar. Ta några dagar nu för att fundera hur du ska göra. Bestäm dig och sparka igång.

20140520_102409 20140520_102713
Ibland överraskar vädret även när solen lyser. Dimman gick åt fel håll.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.