Så här var 2014

Nu har det gått en vecka på 2015 och jag är redo att presentera en summering av 2014. Det tar emot lite. Det blir lätt lite långt. Det har hänt så mycket. Med risk för att det kan bli lite för många bokstäver för ett inlägg – här är årskrönikan, och året är långt. Ett händelserikt år minst sagt – både privat och med jobbet. Omvälvande och med mycket glädje och mod. I förändringens tecken. Jag tar det månad för månad. Sammanfattat med korta meningar under tydliga rubriker. Lite förtydligande bilder längst ner om man vill hoppa direkt dit.

Januari Nytt år och det börjar snabbt gnaga i mig. Ska det vara så här? Känslan att snart gå tillbaks till jobbet efter föräldraledighet och inte se fram emot det ett endaste dugg? Jag måste få till en förändring, men det är inte lätt att fatta stora beslut.

Februari I februari är det både snö och vår. En månad som jag glömt bort. Förmodligen äter jag många semlor. Springer 5 km testlopp i rekordfart (23:18) i alla fall.

Mars Mars är månaden då allt börjar ta fart. Jag får till 22:18 på 5 km. Portugal, löpträning och rekord i antal sprungna mil på en vecka – närmre 10 mil.

Tar steget ut i ovissheten. Säger upp mig från mitt jobb på högskolan. Väljer att satsa på hobby på heltid. Tyckomdig föds på riktigt! Företaget börjar leva och röra på sig.

I Portugal föds även movesome och vi går från 1 till 100 idéer under en flygresa till Portugal. Fler ska få röra på sig och ha kul!

April Med så många Portugal-mil i benen blir Köpenhamn Halvmarathon grädden på moset. Ett kravlös upplevelse som ändå blir bra! 1:45:51 och nästa halvmaramål blir under 1:45:00.

Läser Löpcoachutbilning hos PT-School i Stockholm, och kryddar till mina löpkunskaper för att få fler att glädjas med löpningen.

Tyckomdigs hemsida, blogg och facebooksida lanseras och det roligaste allvaret börjar! Ångrar inte en sekund att jag sa upp mig från min 11 år gamla anställning för att förnya och göra förändring!

Tisdagarnas utomhusträningsgrupp startar och vi är ute och tränar i ur och skur och använder omgivningen och våra egna kroppar som träningsredskap. Härliga deltagare som hittar det roliga med träning. Push it!

Maj Göteborgsvarvet för andra gången. Tänker persa – under 1:45:00, men tuff bana och fruktansvärt varmt. Blir lite sur men snygg medalj! 1:51:XX.

Minstingen fyller 1 år och det firar vi med ett ekologiskt och sockerfritt kalas. Gott till mångas förvåning. Nya tider.

Juni Lämnar mitt gamla jobb för gott. Packar ihop och kastar in nyckeln.

Börjar löpcoacha Malmö Gerillalöpare. Bästa gänget! Alltid glada och kämpar alltid hård. Ca en gång i månaden kör vi intervaller tillsammans året ut.

Min första löpteknik-kurs med tre tillfällen i juni genomförs. Löpglädje!

Persar på 10 km på testlopp. 46:37. Siktar mot nytt mål – milen på under 45 min. Tänker mig ett försök på Malmömilen, men förkylning veckan innan sätter stopp och jag kliver av efter bara några kilometer.

Börjar så smått samarbete med Green Matmarknad för att sprida ekologisk matkunskap. Recept och kostrådgivning med ekologisk mat som bas.

Juli Börjar traila på riktigt. Springer premiären av Immeln Trailrun tillsammans med Anna och ett 30-tal andra. Ett osäkert lopp, med osäker distans och osäker service. Vilsespringningsrisken är stor, men vi klarar oss bra och svärfar täcker upp vid målgång och höjer servicenivån!

Augusti Trailar vidare. Tidernas löpupplevelse tack vare UltraVasan45. Helmysigt och alla tiders runner’s high. Ingen tidspress, bara njutning. Pannkakor och bananer. 4h 53 min. Får känna på kyla för första gången denna säsong. 7 grader varmt vid start och regn två tredjedelar av loppet. Distansrekord.

Movesomes första projekt går av stapeln – Centersydruschen. Ett barnlopp som blir en succé!

September Sommarmånaden september. Värmen håller sig kvar. Löpturer i linne är en vana man gärna håller fast vid. Långtur i Kullaberg med förskräckliga kor.

Lidingöloppet för andra gången. 2:53:41. Ännu ett pers och jag är helnöjd! Anmäld och redo för nytt pers 2015. Medaljtid?

Årets första och enda cykelrunda med racern.

Inleder hälsoprojekt tillsammans med en ICA-butik och Friskis & Svettis i Lund. Projektet fortsätter under 2015.

Oktober Avspark för först delen i PT-utbildning. Grundläggande teori. Muskler och leder i en härlig symfoni, och ett helt nytt språk – latin. Nya vänner!

Springer vidare i hösten och älskar lukten av skog. Jag har tur med vädret under hösten och har kunnat erbjuda mina löpklienter riktigt bra löpväder. Väderglädje!

November Inga fler lopp. Springer vad jag känner för. Skog, lång transportlöpning, backintervaller. Go with the flow.

Movesomes andra projekt – Sportloppis. En bra idé att återuppta någonstans där det kryllar av folk.

Börjar ägna tid på gymmet för lite upplyftande och stärkande träning. Variation förnöjer. Dags att hitta överkroppsmuskler.

December November och december en enda lång förkylning, men jag piggnar till ett par veckor innan jul.

Blir kontaktad av Petra på Runacademy och värvas som löpledare för 2015. Stora möjligheter att sprida löpglädje alltså!

Vi får i alla fall en veckas snö i Skåne och jag nyttjar varje sekund för att få springa på detta så sällan skådade underlag. Julen infaller och passerar.

Det närmar sig nyår, och det är bara att lägga sig raklång och blicka uppåt och framåt och sikta mot 2015. För första gången på många år – ingen börja-jobba-efter-ledighet-ångest.

Tack alla ni som läser vad jag skriver på min sida! Tack alla ni som vågar testa mina recept och sprider dem vidare. Tack alla vänner för stöttning. Tack alla som trott på mig, uppmuntrat mig, peppat mig i det jag har tagit mig för! Tack alla härliga kunder och klienter för att ni är så modiga och starka och vill satsa tid på er själva och ert välmående! Tack till mig själv också.

 

Mål för 2015: Satsa ännu lite mer på god och glad hälsa, och alla får vara med!

…och lite bildkavalkad:

20140822_142202 ultra_009

2014 års löpminne. Mora och revansch på skidlopps-helvetet.

ultra_007 20141226_112620
2014 års löpmiljöminne. Skog! I alla dess former. Även med snö.

 20140723_150505 20140725_204038
2014 års humörminne. En upp-och-ner vänd början, men det går och vända rätt. 2014 var för det mesta piggt och glatt ta mig tusan!

malte_1år_03 sallad IMG_2406 20140902_1157532014 års matminne: Färgglad mat förlänger livet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.