Run like no one is watching

Denna text finns på en tröja på H&M. Nu på rea till och med. Texten för automatiskt tankarna till Phoebe i Vänner. Det är sant – bry dig inte om vad andra tycker, var dig själv och gör vad du vill. Det stöttar jag till 100 %. Men så känner jag ändå lite ansvar som PT och löpcoach att du inte ska skada dig! 

Det ser ju inte skonsamt ut, säger hon som tycker sin löpteknik är rätt så ok men ändå får ont lite då och då och otaliga gånger per löppass får upprepa för sig själv: Sträck på dig! Räta ut höften! Allt ska peka framåt/bakåt! Slappna av på rätt ställe och aktivera på rätt ställe. 

Jag skulle vilja omformulera: Run like everyone is watching. 

Precis så. För jag tror att om du tänker alla blickar på dig och ser stolt och stark ut, så skärper du dig lite extra. God hållning, upp med bröstet, blicken fram, spänst i kroppen och taktfasta steg. Om du tror på att du är grym på det du gör så lyser styrkan i dig och jag tror du känner på dig när god teknik upprätthålls. Det brukar framförallt kännas lättare att springa.

Alla glor inte på dig. Det lovar jag. Många är alldeles för självupptagna för att se utanför sig själv och kanske du inte möter en kotte ute skogen, men inbilla dig att du är ”all that”! Var lite självupptagen själv och nyttja tiden till att egoboosta.

Så, tips till alla mina kunder – tänk att jag tittar på. Gör ditt allra bästa. Hör mina ord – ”Spring snyggt!” Jag kanske trycker upp en tröja till mina PT-kunder: Run like your coach is watching. 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.