PT – Påtaglig Träningsvärk

Denna helg examineras mina kursare från PT-utbildningen hos SAFE Education här i Malmö. Jag väntar med mina slutkurser till i maj-juni när jag har lite mer tid på mig. Igår tog jag dock tillfället att träffa dem igen! Jag bokade mig för en gratis PT-timme för att någon av dem ska få möjlighet att öva sin PT-roll på en verklig kund. På SATS Malmö City fick jag hjälp av Fredric i en timme.

Mitt mål med timmen var att inte röra maskinerna, utan använda stång och vikter till att träna överkroppen. Det där löftet/målet som jag har satt upp. Fredric satte ihop två triset och en cirkel. Rygg, bröst, axlar, armar och bål (i alla övningar). 10 repetitioner, 3 varv. Utan PT hade jag fuskat. Jag hade gått på lägre vikter och inte utmanat mig och mina muskler. Jag hade hoppat av vid nionde repetitionen för att jag inte hade fått någon hjälp att trycka till den sista. Jag hade inte trott på att jag hade tillräckligt att ge för att fixa det. Jag hade alltså underskattat mig och gjort mig bekväm.

20141205_145021

Träningsvärken är mycket grym idag. Öm men lite starkare. Jag fortsätter med styrketräningen så att jag i juni orkar bära fram viktstång till mina kunder när det är dags att peppa, utmana och få dem att lyfta sig. Tack snart-PT-Fredric! Du kommer bli en grym Personlig tränare!

20141205_150927Jepp.

 

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.