Programidé: Löpare söker sällskap

Efter programsuccéerna Bonde söker fru och Ensam mamma söker tycker jag att det är dags för programidén Löpare söker sällskap. Jag hade ansökt direkt. 

Bästa sändningstid för programmet kommer vara måndagar kl 20. Då är det ändå vilodag efter söndagens långpass men lagom tidigt för att komma i säng hyfsad tid inför morgonlöpning på tisdagen.

Om du passar in i beskrivningen är du välkommen att nominera dig själv eller någon du känner.

Vem är du som söker som mitt sällskap? 

– Du är man som har nått åldern då du inser att springa efter ladies på krogen inte längre är lika fruktbart som att springa i skog.

– Pirr i magen av att träffas konkurrerar med pirret i magen inför att få ge sig ut och springa i ovisst antal timmar på okänd mark. Lite som en första date. Eufori och endorfiner är viktigt bränsle i livet.

– Du kommer aldrig behöva röra dig i bakgrunden. Det är ett plus om du springer lite före eller håller dig taktfast nära mig. Du behöver inte bära min packning. Det fixar jag själv. Du bär det som är ditt.

– Vi tar oss igenom livet i ett behagligt 5:27-tempo men med fartökningar då och då, men även ett påtvingat lugnare tempo för att kunna ligga steget före i andra sammanhang och kunna hålla och hålla ihop länge.

– Tystnad får aldrig upplevas som pinsam. Att under tystnad mala igenom den rakaste av landsvägar är en stunds meditation där livets glädjeämnen och bekymmer tas om hand. Det är avsatt tid för personlig utveckling på olika plan. Tystnad kan även vara ett tecken på vilse eller sjunkande blodsocker. Se nästa punkt.

– Det är toppen om du kan behandla lågt blodsocker snabbt och inte får riktigt så djupa dalar i humöret som din medlöpare. Du måste även kunna tolerera dessa svängningar och förstå att de faktiskt i slutändan gör en starkare som löpare. Jag själv har alltid godsaker med för att rädda liknande situationer, och jag bjuder gärna.

– Det finns klara fördelar om du har vassa armbågar. Visst, det är bra för att ta dig fram här i livet, men framförallt för att rycka ut och trycka ner en armbåge i min skinka några gånger i veckan eller vid behov.

– När vi inte går igång på varandra går vi igång på upplevelser, mat och en riktigt bra sport-rea. Fika är en viktig del och det finns stunder i livet där man inte bär träningskläder. Faktiskt.

Fantastiskt dejtingprogram va? 😃

2 Comments

  1. En lysande programidé. Jag hoppas många anmäler sig! Men de kommer aldrig kunna slå mig i konsten att springa taktfast och synkat med dig! Inte i att fika heller… men jag kan bistå med de bitarna så får drömprinsen stå för de andra punkterna!

    • Bortsett från att du inte är man stämmer du in på en hel del. Kanske att du inte riktigt ger mig pirr i magen. Möjligen att det vi hittar på ger pirr i magen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.