Prioritera bland förändringar

Förlåt. jag känner mig sämst på det här med att uppdatera men det har sina anledningar. Det händer så väldigt mycket just nu och jag känner att jag är vidare på nästa steg långt innan jag hunnat ta det. Planeringar går omlott samtidigt som livet och känslor eftersläpar. Nu har jag en fredagkväll och en ledig tid och jag ska prioritera att käna känslan av att inte planera kommande två dagar.

Prioritering av prioriteringar. Barn, jobb, hälsan, och allt annat i en väl avvägd kombination. Avvägningar är svåra men jag måste ju funka så planering är a och o, för livet har förändrats och därmed tillvaron, vardagen. Att greppa tillvaron – det tar sin tid.

Förra söndag gick jag på promenad längs havet i eftermiddagssolen och fick se den gå ner. Färgspelet på himlen och de långa skuggorna. Det som jag sett dagligen i nio år i förra bostaden. Nu tar jag mig sällan tid för de 300 meterna till havet. Ett par, tre gånger i månaden. En stor förändring upptäckte jag och tårarna började välla fram. Jag saknar det och jag är missnöjd med att det har hamnat bortom prioriteringar. 

Alla förändringarna som senaste 9 månaderna fört med sig blev extra tydliga. De radades upp framför mig. Det här har jag inte längre och måste finna mig i, och det här har jag och kan finna mig i. Tid med barnen kan inte tas för givet vare dag. Vardaglig kommunikation i hemmet finns inte – ”Hej! Välkommen hem! Hur gick det idag?”. Kontra att gilla att vara själv i ett tyst och lugnt hem. Det tillhör också förändringarna. 

Alla förändringar som hänt under senaste 2 åren blir också allt tydligare och jag bannar mig fortfarande för att jag var så dum och inte fattade och såg vad som hände. Det är så solklart – sker förändringar i en relation, med en människa som står en allra närmast, och man själv inte riktigt hänger med och förstår. Ställ frågor! Kräv svar! Kommunicera! Konfrontera! Sätt dit! Förändringar indikerar något!

Att prioritera bland förändringarna fortgår och jag tror jag måste lägga detta högre upp på prio-listan. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.