Peppvecka

I måndags tog jag beslutet om årets löpmål. Det gick snabbt. Veckan gick snabbt. Årets första träningsvecka är genomförd med bravur. Ja, det vlev 4 löppass och jag har sagt 3, och det handlade mest om att jag har passat på. Jag fixar ju det. 

Årets första vecka är alltid en bra vecka. Varje pass ger rekord i klockan. Snabbaste pass, längsta pass tidsmässigt och längsta distans. What a pepp! 

Måndagspasset innan jag bestämde mig för ett marathon: 12 km lugnt och fint med felinställd klocka. Fel enhet är inställd och engelska mil går mycket långsammare än svensk kilometer och innan jag inser detta hinner jag både ge upp efter en halvtimme och skrota mig som löpare. Fattar vad som hänt, ställer in rätt enhet och fortsätter ytterligare 7 km.

Tisdagspasset med 8 minutersintervaller på löpband. Grisigt och härligt. Kontrollerat på löpband. Ett intervallpass i veckan. Kombinerar med rörlighetsträning och stretch.

Onsdagspasset med lunchcykling á la högintensivt. Alltid fruktansvärt härligt.

Torsdagsvilan. För den som träningsstreakar just nu (30 min träning varje dag) tycker jag kan stoppa in denna en gång i veckan. Ligga stilla på en matta i hela 30 min. Kan vara jobbigare än långpasset. Bra träning!

Fredagspasset kom som distanspass 8 km på löpband. 100 % mental träning, för så tråkigt och en sån utmaning, men klapp på axel att genomföra varje minut, varje kilometer.

Lördagsvila. Kroppen och knoppen behövde stillhet och vitaminer. Och choklad och kaffe.

Söndagspasset blev långpasset som skulle bli 15-17 km. 20 om jag fick sällskap. Fick Anna-sällskap och det blev en halvmara med fika. Underbart väder. Underbart pass. Innehållande tråkfällor, men de glömmer man så fort man är klar.

Jag är så peppad inför denna vår (och vintern som är kvar)! Vitaminbombar, återhämtningsplanerar noggrant och ber till bacillgudarna att jag fortsätter hålla mig frisk! 2018 är igång och det finns 51 veckor kvar att sprida löpglädje till sig själv! 

Hur du kommit igång med träningsåret 2018?

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.