Park-rek

Jag håller ofta till i parker för löpcoachning med klienter och grupper. Där är det ofta ett behagligt lite mjukare underlag, lite mer skyddat från vädrets makter och det är lite trevligare och mer gemytligt på något vis. Jag har några ”stående parkalternativ” som jag känner till väl och som ligger nära. Praktiskt. Jag hittar i dessa parker och vet var jag kan förlägga olika typer av pass. I våras fick jag frågan om jag kunde ta mig an löpträning åt en grupp arbetskollegor, i en helt annan park. Ja men så klart. Ombyte förnöjer! Det är bara att lära känna ytterligare en park.

20150908_113356

Idag var det dags att titta på parken ur en löpares perspektiv. Mäta ut sträckor, hitta lämpliga platser för olika delar av passet och få lite löpträning själv på köpet. Jag utförde lite parkarbete med min lilla önskelista i huvudet:

  • upplyst (prio 1!)
  • slingor och sträckor i olika varianter – springa runt, springa rakt fram, springa mellan två markeringar.
  • backe (gärna fler)
  • off-road-stråk
  • natur som lämpar sig för styrketräning (bänkar, stenar, kanter m.m.)
  • skydd mot regn

Jag kan pricka av allt. Naturligtvis finns det parkbelysning. Förhoppningsvis kommer inte mörkret i kapp oss riktigt ännu dock, men bra att ha ljus. Under träden kan det allt bli lite dunkelt inom kort.

En slinga som går till och från samma punkt finns, och dessutom så välplanerad att den är 1 km prick. Uppvärmning, tusingar, flera tusingar, en halv tusing. Bra tänkt park-ritaren! Lagom långa sträckor för diverse löpskolningsövningar, korta intervaller och andra happenings finns också.

En toppenbacke med lite olika lutning från olika håll. Mycket bra för att öva löpteknik i OCH att springa lite tuffare intervaller. Kul kul!

20150908_114908

Inne i parken finns det lite annat underlag än grus. Mer eller mindre ojämnt. Toppen för lite löpbus! Gräs, grus, lövmark, högt gräs. Trevlig blandning.

20150908_113424

Hur naturen ser ut för styrketräning är egentligen inte så viktigt. Det finns alltid något att hitta på med det som finns i parkmiljön. Fantasi är toppen, men visst finns det stock och sten, OCH ett utegym. Perfekt. 20150908_114158

Skulle det mot förmodan komma nederbörd, så finns det gott om träd att ta skydd under.
20150908_115509

Välkomna nästa vecka, löpargruppsmedlemmar. Det här kommer bli hur kul som helst!

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.