Panerad kyckling med grön bönpasta

En riktigt proteinrik maträtt där vanlig pasta är utbytt till bönpasta. Kycklingen är panerad i mandelmjöl.

IMG_2683

Till 4 personer

4 kycklingfiléer
mandelmjöl
300 g bönpasta gjord på gröna sojabönor
3 st röda knipplökar
2 vitlöksklyftor
½ röd chili
körsbärstomater eller pärltomater
smör och/eller olivolja
salt
peppar

Dela kycklingfiléerna i mindre bitar. Häll upp mandelmjöl i en tallrik. Vänd runt kycklingbitarna i mandelmjölet och stek bitarna i smör eller olivolja. Salta och peppra. Flytta över kycklingen till en form och håll varmt i ugnen tills resten är färdigt.

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

Klyfta lökarna och ta med en del av den gröna blasten. Skiva vitlöksklyftorna tunt och hacka chilin. Fräs på löken, vitlöken och chilin i olivolja utan att den får färg. Salta och peppra.

Lägg upp pastan, den frästa löken och kycklingbitarna på ett fat. Färglägg med små tomater. Ät och njut! Ekologiskt, närproducerat och tillsatsfritt. Precis som mat ska vara!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *