På språng i tång

Det är inte alls samma strand som jag sprang på samma tid förra fredagen. Denna är lite för mjuk för att springa bekvämt på. Den är full av tång och luktar skunk. Vill inte näsandas. Det är inte alls lika varmt i luften här, och solen täcks av ett tunt molntäcke, men vad gör det egentligen. Det är fortfarande havet. Havet som ligger spegelblankt dagen till ära. Vindstilla på Ribban. Jag borde köpa en trisslott. Solen är inte helt täckt av moln. Den ger så pass mycket värme att vantar och mössa åker av. Kl 8.20. Den får mig att förlänga mitt lugna morgonpass med en kvart bara för att få njuta lite till. Strunt i tider och fart.

20150327_090126
Ribban fredag 27 mars.

Min strand finns dessutom precis runt husknuten. Jag behöver inte flyga utomlands för att springa på strand. Jag kan springa morgonjogg på stranden varje dag om jag vill, och en dag forslar kommunen bort tången (och sparar den förmodligen till Toughest-loppet och alla som ska få krypa i dyvatten) och lukten kommer försvinna. Sen kommer solen så småningom och värmer på. Ett par månader till bara så kryllar stranden av färgglada löpare även i Malmö. Eller?

Morgonjogg på stranden i solskenet. En bra start på fredagen.

Nu är allting grått igen. Precis som efter den där morgonjoggen i Portugal förra fredagen. Same same. Not so different.

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *