På rumpan i gröngräset

Att sitta och gräma sig en längre stund över saker man inte kan göra något åt har ju hänt en och annan gång. Jag har kunnat sitta länge och tänka negativa tankar och bli riktigt nere, men jag har blivit väldigt mycket bättre på att tänka positivt sedan jag rörde om lite här och där och vände upp och ner på tillvaron, eller vände rätt på tillvaron snarare. Glädje blev något för varje dag. Inte något jag unnade mig då och då. Ve och fasa…

20150521_155141~2

Idag satte jag mig ner på rumpan, rakt ner i gröngräset, och aktivt tänkte på allt roligt som hänt. Alla glada nyheter. Allt jag får vara med om. Alla människor som finns där och som hjälper mig att hålla mig upprätt. Som gör att jag kan hålla mig upprätt på egen hand. Det är en bra övning, för att sitta ner och gräma sig över något är ju plättlätt egentligen. Det går av bara farten om man inte bestämt stannar upp. Tankarna kan vandra iväg och göra problemen ännu större. Som att gödsla ogräs som bara växer till sig och blir irriterande stort, men till vilken nytta? Ogräset kan man sätta stopp på tidigt och inte låta det få kraft. Låt det bara vara ett litet frö som inte behöver gro, som egentligen inte är värre än en fis på tvären. Det man inte vet bör man inte ha ont av.

Så sätt dig ner i gröngräset och rensa bort ogrästankarna. Gödsla inte, slösa ingen energi. Låt det som är vackert, glatt, färgrikt och kraftfullt få växa till sig. Happy thoughts!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.