Onsdagsmat enligt plan

En daglig matplan är bra att ha, så slipper man trilla i blodsockerbacken. Frukost, lunch och middag. Mellis på förmiddag, eftermiddag och kväll. Det passar för vår familj. Det blir fasta tider allt som oftast. Praktiskt när man har småbarn. Alla har samma mattider och det märks i atmosfären när någon behöver mat. Nästan så att kylskåpet öppnar sig automatiskt.

Alla äter inte alltid samma. Den lille äter det mesta. Han har inte lärt sig att man kan tacka nej till mat. Den store dissar. Viktigast enligt mig är att de äter och ofta går pasta in som substitut. De har gott om tid på sig att lära sig äta trattkantareller. Läs mer om min ”matfilosofi” här.

En onsdag som igår:

Frukost: Havregrynsgröt med krossade linfrön, psylliumfrön, lingonpulver, mandel, cashew och en skvätt mjölk. Kaffe med mjölk.

20141009_073523

Mellis: Kvarg med vaniljpulver, mosad banan och lite ananasjuice som blev kvar från bak. Rostade hackade hasselnötter och mandel på toppen.

20141008_095052  
Lunch: Rester från tisdagen. Panerad kycklingfilé, bulgur med paprika och körsbärstomater. Spenat, äpple och tomat. Rostade sesamfrön. Lite sås, kapris och sardeller. Kaffe på maten i MIN kopp.

20141008_122525