Nu vet jag vad jag har lärt mig

Hur hamnade jag här? Jag försöker förstå mening med allt som händer. Det har nog framgått i tidigare blogginlägg och det här handlar också om tålamod, och att vänta på svar. Ibland finner man inte svaret på en gång. Det kan gå länge. Det kan ta år, men till slut förstår man hur man hamnade där man hamnade och gjorde det man gjorde. Det grundar sig alltid i ett beslut vid ett vägval och då och där valde man den ena vägen. Utifrån det fanns det något där att lära och det ska på något vis hjälpa i andra sammanhang. Idag pratar jag om arbetsliv.

Jag ser med förtjusning på det som har varit och inser att jag lärt mig massor. Jag har lärt mig hur jag själv fungerar och hur andra fungerar. Jag har lärt mig hantera andras förutsättningar i förhållande till mina egna. Det har funnits tillfällen som varit stressiga, tråkiga och där motivationen har trytit, men samtidigt har jag haft roligt, och lärt känna många människor. Inte alltid människor som jag känner igen mig i, men som genom det kan ge mig kloka inblickar och användbar information. Jag har mött människor som har haft stor påverkan i mitt liv och som alltid kommer finnas med och hjälpa och stötta. Allt det måste ha varit meningen med de senaste 10 åren.

Även om man trivs på ett ställe innebär inte att det är optimalt för att må så bra som man förtjänar. Då får man ifrågasätta det man gör och om man utvecklas om man fortsätter stanna på samma plats.  Jag har åstadkommit massor men inte riktigt varit nöjd med där jag landat. Jag har inte helhjärtat kunna bidra utifrån egen motivation och intresse. För att fortsätta utvecklas krävs en förändring. Allt hänger på en själv. Antingen finner man sig i situationen och trampar på, eller så ser man till att lösa den och ta sig ett steg vidare. I takt med att man själv kommer till insikt och utvecklas så kommer man närmre att man vill lösa situationen. Jag har löst den. Men det tog tid. För tänk om allt vänds upp och ner? Å andra sidan – hade det varit värre? Visst har jag utvecklats. Jag har mognat och blivit starkare och jag vågar ta steget.

Jag har fått med mig utbildning och kunskap att ta med mig i andra sammanhang. Jag har samlat redskap och verktyg att tillämpa på andra vis. Jag har fått erfarenhet att ta hand om, hjälpa, stötta och leda andra. Jag har försökt motivera och inspirera. Det jag inte har lyckats med är att få människor att finna en mening i det man gör och tycka om sig själv. Det har inte funnits utrymme att hjälpa på det viset och det har inte funnits möjlighet att finnas där i precis rätt stund. Det blir svårt att då också få något tillbaka. En hopplös situation att befinna sig mitt i.

Det som tidigare har fått komma i andra hand ska nu sättas i första hand. Ny väg, ny riktning. Det är där jag befinner mig nu. Magen och hjärtat säger att jag ska använda mina erfarenheter för att få andra att må bra och tycka om sig själva. Att få inspirera och motivera. Få dela med mig av kunskap och dela ut verktyg. Ett helt annat ämnesområde men där intresset sen länge har funnits. Allt från tidigare har jag i ryggen. Jag stoppar det i en ryggsäck som inte tynger utan snarare hjälper mig att hålla mig upprätt så att jag kan blicka framåt och trava på. Kasta mig ut på nya vägar men med ständigt stöd i ryggen. Och inte minst ha roligt!

Photo 2014-03-18 17 31 58

Ryggen rak och handflatorna upp. Redo att möta och ta emot.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.