Nu kramar vi ur julen!

Nu är julfinalen här, och vi verkar fixa det utan snö. 8 grader varmt och barmark. Ingen kramsnö. Bara kram. Det är helt ok. Säkrare vägar på det viset. Nu kör vi lagom med jul. Färdigstökat. Julafton rör vi oss runt och smakar på jul. Packar med oss mat, ett glatt humör och en lagom mängd julklappar.

nujul

I år testar vi julen på oss själva. Hittar en ny, egen, jul. Inte gå på rutin. Vi känna efter. Vill vi ha gran och röda kulor? Nej, kanske inte i år? Ett försök att skapa egna familjetraditioner och vad vi tycker om. Barnen får säga ja eller nej. Ljusträd och andra färger har flyttat in. Annat fint till prydnad har kommit fram som kan få stanna till påska. Mycket ljus. En hustomte. Trivsamt. Inga barr under strumporna, bara glitter i ögonen.

Lägger till lite nytt till julmaten i hopp om att nya rätter ska ta plats. Mer vegetariskt. Mer färg. Kanske det får köttbullarna och korvarna att hoppa till, som Ernst kunde ha sagt. Hemmagjort, äkta. Förra året hade vi ett ekologiskt knytis. Det gick hur bra som helst. Vi bidrar med det även i år. Det känns bra i magen. Julen känns bra nu. Bättre än andra jular. Lagom höga ambitioner. Ingen stress. En hel del glädje.

Nu kramar vi ur julen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.