Nu-feeling

Ibland pockar stunder av ”feeling” på. Små hoppfulla stunder då livet känns helt helt ok. Jag vågar inte säga Fantastiskt! eftersom jag i dessa stunder ifrågasätter om det är en riktig känsla och jag blir snabbt påmind om den senaste tiden.

Mitt i bra musik med träffande text. Några kloka ord i boken på sängbordet. Trevliga stunder med vänner då jag inte behöver påminna mig om annat än om nuet och framtiden. När jag gör spontana saker bara för att jag har möjlighet och när jag har med andra på äventyren. Jag är inte ensam och jag behöver inte vara själv om jag inte vill.

Herrejisses. Utan dessa stunder – hur hade det sett ut? Vill inte tänka.

Tillvaron kommer inte vara helt lätt framöver men det finns tydliga stunder av ljus, för ljuset förminskar och äter upp mörkret. Mörkret tappar betydelse. Ljuset vinner alltid. Efter mörker kommer ljus. Inte tvärtom. Efter regn kommer solsken. Jag tror jag har försprång.

Det bubblar liksom till i kroppen. Nästan som ett pirr i magen. Små, korta behagliga stunder. Lugnt och trivsamt. Stunderna ska bli större än små och längre än korta, men jag tror jag kan ha hittat nuet. Fått nu-feeling. May The Now be with me.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *