Nu börjar loppet

Men det är 8 dagar till start. De mentala förberedelserna sätter så smått igång. Ignorerar att halsen är rosslig och harklig. Jag är ovanligt tidig med att läsa tävlingsinformation och PM. Läser att det finns vätskekontroller var 5 kilometer. Perfekta delmålsnören. 8 stycken innan målgång. Jag ska också få äta en massa! Vasaloppsbullar, blåbärssoppa, saltgurka, banan, godis och efter målgång, smörgås med falukorv, pasta och pastasås, pannkakor, blåbärssoppa, bullar, gurka, banan och godis. Vilken fest! 45 kilometer egentid och jag ska äta godis!

I baninformationen står att det är vissa tekniska partier främst i banans inledning. Kuperingen är måttlig och de sista 19 km är flackt. Har jag alltså inte känt av knät de första 26 kilometrarna så är jag hemma!

vasaloppet_picture_13-600x375Drömbild lånad av ultra.vasaloppet.se

 

Jag har inget springsällskap med mig (förutom de 1499 okända kompisarna) och jag gillar speciellt detta: ”Banan är tydligt märkt med orangefärgade snitslar, kompletterade med röda pilskyltar. Snitslarna är utsatta så att löparen hela tiden har ögonkontakt med banmärkningen.” Jag ska inte kunna springa vilse.

Jag uppskattar nog trots allt de lite större satsningarna… De lagom stora. Nu till det kvistiga – behöver jag ens ha vätska i ryggsäcken? Behöver jag ha bars? Det verkar ju serveras buffé längs vägen. Behöver jag ha något annat än skavsårsplåster med mig?

Det kvistigaste – vad ska jag ha på mig? Det verkar hittills rätt regnsäkert och lite kyligt mitt i sensommaren.

Skärmavbild 2014-08-15 kl. 09.36.03

One Comment

  1. Kläderna behöver du inte fundera på förrän nästa fredag, SMHI hinner ändra sig 25 gånger innan dess… Ang energi hade jag med mig typ 5 bars och ännu fler gel på fjällmarathon. Jag åt EN gel. Jag var nästan proppmätt när jag gick i mål efter att ha provsmakat alla läckerheter längs banan ( läs chips!!!) . Så packa inte för mycket, bara lite nödproviant! Och vatten, skavsårsplåster och kamera! Så vi får se hur du haft det 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.