Nödig glädje

Det är lätt att svara ”Det är bara bra!” på frågan ”Hur mår du?”. Utan eftertänksamhet om det verkligen är bra. Troligen, om allt nu inte är ok, med omsorg för andra att slippa höra negativa saker och det som kan uppfattas som gnäll. Inte tycka så mycket i onödan. Hellre hålla det för sig själv. Samtidigt passar andra på att dela med sig om vardagens alla små katastrofer.

Jag uppmuntrar till ärlighet. Är det inte bra så behöver man inte undanhålla det. Kanske jag som ställer frågan får chans att lyssna och sträcka ut en hand till en som behöver. Kanske jag kan hjälpa. Det vore en ära.

Inte heller tycker jag att det är nödvändigt att hålla tillbaka om det nu faktiskt känns riktigt bra! Att inte våga glädjas åt bra tider för det kommer med all säkerhet något som ställer till det. Så småningom. Utan förvarning. Garanterat någon gång inom obestämd tid. 

Så varför inte passa på att glädjas nåt så in åt helsike när det finns tillfälle. Varför inte? Varför oroa sig för något som inte existerar? Varför inte glädjas åt det som faktiskt finns där? Ett sen kommer alltid sen, oavsett humör och sinnesstämning. Så varför inte vara nödigt glad alla möjliga tänkbara stunder. Det finns nämligen ingen onödig glädje, bara onödig oro.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.