När något inte stämmer

Jag fick boktips för ett tag sen. Av flera faktiskt. ”Läs den!” Kollat efter den i bokhandeln men inte hittat, men så fick jag den rakt i handen av en fin vän. Martina Haags bok Det är något som inte stämmer. Det var en riktig slukare. Två kvällar. Jag var tvungen att ta reda på om den slutade glatt. Den var overkligt verklig. Riktigt overkligt verklig. Skrämmande och en lättnad på samma gång.

Den handlar om Martina Haags egen separation. Det som hände henne och vad som försegick hos henne från misstankar till att kunna gå vidare. Läskigt mycket samma bortsett från ett par saker:

-Hon tänkte att han kommer tillbaks till henne. Jag tänker att jag vill inte ha honom tillbaka.

– Hon skingrar tankar med att spela Candy Cruch Saga. Jag kopplar bort med Farm Heroes Saga.

Annars är mycket lika. Samma domningar i armar och ben. Samma chock. Samma panikkänsla i kroppen. Samma ångest. Samma avsaknad av aptit. Vi har båda levt en dag på en chokladbit. Jag har även testat en-banan-dieten. Man fixar den också! Vi har samma frågor och samma ältande. Skönt att inte vara ensam. Skönt att läsa att min reaktion är ”rätt” och okej.

Läs boken om du själv har varit i livssituationen för att få känna sällskap. Eller om du har varit orsaken till alltihopa – läs den för att ta del av en del av upplevelsen från det andra hållet. Jag tror aldrig du förstår storleken på det hela men en tankeställare möjligen utifrån vad du klarar av.

image

Det blir mycket bokslukande nu förtiden. Det kommer fler boktips. Var så säker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.