När kommer glädjen?

Varje morgon vaknar jag och konstaterar ”Nähä, vaknar inte glad idag heller.” När kommer glädje tillbaka?

Inläggen duggar inte tätt precis. Risken finns att jag sprider neggo över cyber space och risken finns att jag trampar någon på tårna, men samtidigt – det här MITT ”nu” och jag har inte bara blivit trampad på tårna, jag har blivit mosad. Platt. Tycker du att det är lite obehagligt att läsa om någon som mår lite piss? Läs och njut lite extra av ditt eget ”nu”, eller ta tag i ”nuet” för dig och de i din närhet så att det blir till ett bättre möjligt.

Irriterande huvudvärk sedan ett par dagar tillbaka. Kroppen reagera tydligt på det som hänt. Hjärtat får rusningar. Inte av välbehag utan av stress. Mycket intressant. Ytterligare en möjlighet att lära känna sig själv. Jag får sova med hjälp av ett litet piller. Ett ofarligt och vettigt sådant säger tant doktor. Jag är inte helt övertygad om det men eftersom jag både somnar och vaknar arg av allt som hänt så är det bra att jag åtminstone kan sova.

Helgen kommer som en möjlig återhämtningsstund. Helgerna har tidigare varit något att se fram emot. Små familjehögtider bara ägnade åt oss när veckorna gått åt åt jobb. Trodde jag. Nu är de oskrivna blad och en timme i taget. Ett upplägg att vänja mig vid möjligen. Inte ta för givet att kunna ha två barn hos mig när jag vill. Det kommer naturligtvis att funka men det var inte så här min plan såg ut men tydligen andras plan sedan en tid tillbaka.

Visst är det glädje och lycka att få äkta kramar, pussar och leenden av sina barn men det finns ett lock som läggs på. När fanken ska en hel dag kännas ljus?

Ljus, ljus… varde ljus.

Imorgon är en ny dag. Ta hand om varandra.

20160416_113052Lägger upp bilder som påminner mig om det vackra.

4 Comments

  1. Annika Johansson

    Vi känner inte varandra. Enda anledningen att jag ser ditt inlägg på Facebook är att jag känner Jennie Rångevall. Men liksom du har jag nyligen blivit mosad. Eftersom jag inte känner dig och vet din historia vet jag inte varför men det spelar ingen roll. Bara att Jennie gillar dig gör att jag vet att du är en bra människa. Så från en mosad mamma till en annan: Ta hand om dig. Kom ihåg hur bra du är och hur viktig du är för väldigt många. Särskilt för dina barn, men inte bara dina barn. Jag har idag inte bara kunnat hämta nya krafter från en av mina vänner utan även kunnat få hjälp och kompetenta råd inom ett område jag själv inte behärskar men plötsligt måste kunna hantera . Samtidigt som jag kunnat vara 100% mig själv utan censur. Jag är säker på att du, med tanke på hur du skriver och hur uttrycksfull du är i ditt språk, har vänner du kan luta dig mot om du ber dem. Gör det. De vill gärna att du lutar dig mot dem. Och hitta glädje i små till synes meningslösa saker. För varje leende oavsett anledning fyller på på den positiva sidan i dig.
    Hälsningar från en annan tillskrynklad människa
    Annika

    • Tack Annika för dina ord. Verkligen! Jag har fantastiska vänner som stöttar mig och underhåller mig. Som gör det hela lite lättare. Jag litar på att jag kommer ta mig igenom detta och att mitt tillskynklade jag kommer att resa sig igen. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.